Mircea Geoană a făcut referire în declarațiile sale la faptul că Marcel Ciolacu a dezvăluit că a luat meditații privind politicile fiscale și macro-economice de la prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, și de la președintele Consiliului de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare, Cristian Socol, dar și meditații la limba engleză.
Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale din această toamnă, a afirmat că își propune să fie un președinte implicat 100% din prima până în ultima zi de mandat.
„Nu vreau să fiu în situația în care, cum recunoștea un alt candidat, ieri, că are nevoie să ia meditații la economie, meditații la limba engleză, mâine, poimâine, meditații la politica externă.
Că dacă eşti corigent la mai multe materii, eu ştiu că pe vremuri, când erai corigent la mai multe materii, rămâneai şi repetent.
Eu voi fi un președinte sută la sută activ şi implicat din prima zi până în ultima zi de mandat”, a declarat Mircea Geoană, la Știrile Pro TV.
Fostul secretar general adjunct al NATO a vorbit şi despre relația sa cu PSD, partid al cărui lider a fost, și a subliniat că este cel care a avut curajul să-l înfrunte pe Ion Iliescu „în cel mai democratic şi probabil discutat congres din istoria post-decembristă a acestei ţări”.
„Când mă uit la cei care conduc acum partidele importante din România, îi văd că aleargă singuri, nu au contracandidați, şi în cazul unui alt partid, vine președintele şi impune președintele într-un congres de partid. Nu voi face niciodată asta cu partidele, să îşi aleagă liderii”, a mai afirmat Mircea Geoană.
Marți, prezent la același post de televiziune, premierul Marcel Ciolacu a făcut o caracterizare a contracandidaților săi în competiția pentru Cotroceni, acuzându-l pe Mircea Geoană de ipocrizie.
„Sunt mai adaptat zilei de astăzi din România și a mediului din România. A făcut prea multe concesii în trecut și a prins o politică pe care n-aș fi făcut-o. Mă bucur că eram în politică în momentul acela la un nivel mai mic.
Ce nu înțeleg. Un om instruit, de altfel, adică nu vorbim de un om care nu a trecut prin diverse funcții, un om instruit, care a învățat… Are o ipocrizie pe care nu ar trebui să o aibă.
Eu am ajuns în funcția de prim-ministru datorită colegilor mei din Partidul Social Democrat. Datorită unui partid. Nu trebuie să ne fie rușine de acest lucru.
N-am făcut nimic să-mi fie rușine, din trecutul meu, se tot vorbește când te înscrii, mai ales în cursa pentru funcția de președinte, ce scheleți ai… N-am niciun schelet, nu mi-e rușine de nimic, n-am furat. (…)
A avut șansa dânsului. Atunci trebuia să facă în așa fel încât să nu se ducă, nu știu, la spa, într-o noapte atât de importantă cum era noaptea alegerilor. Fiecare om merită o șansă, dar nu sunt preot”, a declarat premierul pentru sursa citată.