Alegeri 2024

Mircea Geoană îi face portretul lui George Simion și îl compară cu Corneliu Vadim Tudor: ”Este o foarte mare diferență”

În direct la "Sport şi Politică", Mircea Geoană i-a făcut o caracterizare amplă lui George Simion, preşedinte AUR şi candidat la Preşedinţia României.
10.07.2024 | 08:02
Mircea Geoana ii face portretul lui George Simion si il compara cu Corneliu Vadim Tudor Este o foarte mare diferenta
Mircea Geoană l-a comparat pe George Simion cu Corneliu Vadim Tudor Foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit în cadrul “Sport şi Politică”, emisiunea marca FANATIK, despre George Simion și candidatura acestuia la Președinția României. 

Mircea Geoană îl portretizează pe George Simion

Mircea Geoană a făcut o comparație între liderul AUR și Corneliu Vadim Tudor și a subliniat faptul că ”e diferență foarte mare de profil” între cei doi, însă publicul este același.

ADVERTISEMENT

”Există un bazin constant de oameni în România care se regăsesc în astfel de mesaje și în astfel de lideri. Este o foarte mare diferență între Vadim Tudor și George Simion, dar în esență publicul este același.

Fiecare e cu calitățile lui, nu comentez eu asta. Pentru mine întrebarea nu este legată de cine este liderul unui astfel de partid, ci care este cauza pentru care foarte mulți români sunt atât de frustrați încât votează în direcția respectivă”, a declarat Mircea Geoană la Sport și Politică, de la FANATIK.

ADVERTISEMENT

Numărul doi în NATO a atras atenția asupra profilului românilor care aleg să îl voteze pe George Simion despre care a spus că ”vin în principal din orașele mici, fără job-uri, lume care nu a avut acces la educație serioasă, lume care se simte pe bună dreptate abandonată de statul român, frustrată, mânioasă și care caută formule de refulare politică și electorală de acest gen.

Întrebat de Horia Ivanovici dacă crede că George Simion va ajunge în turul doi la prezidențiale, Mircea Geoană a răspuns: ”Nu știu. Sondajele sunt o fotografie de moment, campania e campanie, voturile sunt împărțite, e clar că este un bazin împărțit, nu știu cine va intra în turul doi sau nu”.

ADVERTISEMENT

”Ăsta este un vot de protest”

Mai mult, oficialul NATO este de părere că la alegerile din noiembrie românii vor avea un vot de protest, deoarece sunt nemulțumiți, însă acel vot va fi pentru cineva care ”vine cu o soluție credibilă”.

”Ăsta este un vot de protest, dar cred că acest vot de protest va fi pentru cineva care vine cu o soluție credibilă, să și facă ceva, pentru că eu pot să mă eliberez de furie și să zic: Votez cu ăsta pentru că le-o zice, dar întrebarea este, e suficient să le-o zici? Sau este mai important să găsești care e cauza și să ai și soluții pentru ea”, a mai spus adjunctul NATO.

ADVERTISEMENT

Totodată, Geoană a menționat că dacă românii vor considera că George Simon ”are și profil de președinte într-un astfel de moment atunci poate să aibă o șansă” la cea mai înaltă funcție din stat.

Cu toate acestea el consideră că majoritatea românilor vor alege în fruntea țării un om care în următorii cinci ani se va lupta să schimbe viitorul României și va avea și un plan în acest sens.

Mircea Geoană îl portretizează pe George Simion. Comparația cu Corneliu Vadim Tudor, făcută liderului AUR

ADVERTISEMENT