News

Mircea Geoană, mandat extins în funcția de Secretar General Adjunct NATO: ”Vom continua să apărăm cei peste 1 miliard de cetățeni din statele membre”

Mircea Geoană va rămâne în funcția de Secretar General Adjunct NATO până în octombrie 2024. Mandatul acestuia a fost prelungit.
31.03.2023 | 19:43
Mircea Geoana mandat extins in functia de Secretar General Adjunct NATO Vom continua sa aparam cei peste 1 miliard de cetateni din statele membre
Mircea Geoană, după prelungirea mandatului său în funcția de Secretar General Adjunct NATO: ”O încurajare pentru toți românii de a ținti cât mai sus”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mandatul lui Mircea Geoană în funcția de Secretar General Adjunct la NATO a fost extins cu încă un an. Românul va ocupa această poziție până în octombrie 2024. Anunțul oficial a fost făcut vineri.

Mircea Geoană, după prelungirea mandatului său în funcția de Secretar General Adjunct NATO: ”O încurajare pentru toți românii de a ținti cât mai sus”

Mircea Geoană, oficialul român cu cea mai importantă funcție internațională, va rămâne în cadrul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) cel puțin până în toamna anului 2024.

ADVERTISEMENT

Vineri, 31 martie 2023, Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, i-a prelungit românului cu un an mandatul în postul de Secretar General Adjunct al Alianţei. Anunțul a fost făcut pe Twitter de purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu.

La scurt timp după acest anunț, o reacție a venit și din partea lui Mircea Geoană. Într-un mesaj postat pe Facebook, acesta afirmă că decizia de prelungire a mandatului său ”este o încurajare pentru toți românii și toate româncele de a ținti cât mai sus. Îmi întărește convingerea că acesta este un moment în care România trebuie să capete îndrăzneala și înțelepciunea de a profita de oportunitățile strategice pe care schimbările geopolitice le oferă”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Geoană a mai transmis că va continua să facă echipă cu Jens Stoltenberg, lucru care îl onorează. ”Într-un moment de mare complexitate vom continua, oricând şi împreună, să apărăm cei peste 1 miliard de cetăţeni din statele membre. Să întărim valorile democratice şi libertatea de a gândi şi de a ne alege propriile destine”, a transmis Geoană.

Mircea Geoană, lăudat de Jens Stltenberg: ”Om remarcabil și un mare sprijin într-o perioadă critică”

În mesajul transmis de Jens Stoltenberg se arată că Mircea Geoană a fost un adjunct extraordinar și un sprijin grozav. ”Mircea Geoană a fost un Secretar General Adjunct al NATO remarcabil şi un mare sprijin pentru mine personal într-o perioadă critică pentru securitatea euro-atlantică”, a afirmat Stoltenberg în mesajul difuzat de purtătoarea de cuvânt.

ADVERTISEMENT

”Competenţa sa politică, expertiza şi echilibrul în lucrul sub presiune continuă să fie atuuri puternice pentru Alianţa noastră transatlantică. Recunoscând serviciile sale, i-am prelungit mandatul de secretar general adjunct cu un an, până la jumătatea lunii octombrie 2024.

Îi mulţumesc lui Mircea pentru dedicarea sa şi aştept cu nerăbdare să ne continuăm activitatea împreună“, mai spune secretarul general al NATO. Mircea Geoană ocupă funcția de Secretar General Adjunct al NATO în octombrie 2019.

ADVERTISEMENT

Diplomat de carieră, Mircea Geoană s-a născut la 14 iulie 1958, la București. A urmat cursurile Institutului Politehnic București, ale Facultății de Drept din București, precum și ale Ecole Nationale d’Administration (promoția Gambetta, 1992). Mircea Geoană a fost președinte al Senatului României, ministrul afacerilor externe și ambasador al României la Washington.

ADVERTISEMENT