News

Mircea Geoană, numărul 2 din NATO, încântat de prestația Ucrainei la Eurovision 2022: ”Am văzut imensul sprijin”

Mircea Geoană, numărul 2 în ierarhia NATO, s-a declarat încântat de prestația Ucrainei în finala Eurovision 2022 și susținerea de care s-a bucurat țara atacată de Rusia în popularul concurs muzical.
15.05.2022 | 15:07
Mircea Geoana numarul 2 din NATO incantat de prestatia Ucrainei la Eurovision 2022 Am vazut imensul sprijin
Mircea Geoana a vorbit despre vitoria Ucrainei (și) din finala Eurovision 2022 / Foto: facebook.com/mircea.geoana
ADVERTISEMENT

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit despre victoria Ucrainei în finala Eurovision 2022 desfășurată ieri, 14 mai, la Torino, în Italia. Discuția despre concursul muzical a avut loc chiar înainte de reuniunea de la Berlin, pe care a și prezidat-o, a miniștrilor afacerilor externe al ţărilor din Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord.

Mircea Geoană, discuții despre Eurovision 2022 și victoria Ucrainei

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a apreciat enorm faptul că Ucraina a reușit să câștige finala Eurovision 2022 cu sprijinul larg al publicului din întreaga Europă. Mai mult, consideră numărul 2 din cadrul NATO, victoria țării vecine României are legătură și cu poziția celor din Euroa cu privire la condamnarea războiului declanșat de Rusia.

ADVERTISEMENT

“Am văzut ieri (sâmbătă, 124 mai 2022, n. red.) imensul sprijin al publicului (pentru Ucraina) în toată Europa (…). Fără îndoială, cântecul era minunat”, a precizat Mircea Geoană, la Berlin, conform g4media. Mai mult, a mai explicat Geoană, în contextul discuțiilor, Rusia a ”lansat războiul cel mai brutal şi mai cinic de după Al Doilea Război Mondial”.

Nu doar Mircea Geoană s-a arătat încântat de susținerea pe care a primit-o Ucraina și în finala Eurovision 2022, ci și președintele țării care a câștigat concursul, Volodimir Zelenski. Liderul ucrainian a făcut și o declarație simbol cu privire la victoria țării sale la Eurovision, asigurându-i pe oameni că Ucraina va fi reconstruită după ce va învinge în războiul cu Rusia.

ADVERTISEMENT

“Curajul nostru impresionează o lume întreagă, muzica noastră cucerește Europa! Anul viitor Ucraina va găzdui Eurovision. Pentru a treia oară în istorie! Și cred că nu va fi și ultima! Ne vom asigura că într-o bună zi participanții și invitații de Eurovision vor fi găzduiți într-un Mariupol ucrainean.

Liber, pașnic și reconstruit. Vă mulțumesc pentru victorie, Kalush Orchestra și tuturor celor care au votat pentru noi! Glorie Ucrainei!”, a scris Volodimir Zelenski pe conturile sale de socializare.

ADVERTISEMENT

Ucraina a câștigat finala Eurovision 2022

Trupa Kalush din Ucraina s-a impus în finala Eurovision 2022 desfășurată pe 14 mai în Sala Pala Olimpico din Torino. Formația din țara vecină a reușit să strângă 631 de puncte din partea juriilor și votanților din celelalte țări europene.

Melodia Stefania, cea interpretată de trupa Kalush din Ucraina, este o piesă dedicată mamelor prinse în cumplitul război declanșat de Rusia în țara vecină. Cântecul, unul cu influențe triste, exprimă greutățile prin care trec mamele din Ucraina, dar este, totodată, un îndemn pentru pace.

ADVERTISEMENT

Trupa Kalush este o formație hip-hop cu accente folclorice care a luat numele după orașul în care sa înființat, o localitate din regiunea Ivano-Frankivsk. Inițial un trio, Kalush s-a bucurat de un succes fantastic în ultimii trei ani, dar a decis să își creeze și propria orchestră, formația având, acum, șase membri.

Kalush, cu melodia Stefania, a reușit să se claseze pe locul patru în topul voturilor juriilor țărilor europene, dar a câștigat finala Eurovision la votul publicului, cetățeni din mai toate țările de pe continentul nostru votând masiv în favoarea Ucrainei.

ADVERTISEMENT