News

Mircea Geoană a refuzat-o pe Viorica Dăncilă. De ce nu vrea să se întoarcă în PSD

29.05.2019 | 15:08
Mircea Geoana a refuzato pe Viorica Dancila De ce nu vrea sa se intoarca in PSD

După ce Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani și jumătate cu executare, noul președinte al PSD, Viorica Dăncilă, încearcă să întărească partidul cu ajutorul foștilor membri care au fost exilați de către Dragnea sau chiar dinaintea mandatului acestuia. Unul dintre pe care Dăncilă a încercat să îi ademenească înapoi în partid este fostul candidat la prezidențiale, Mircea Geoană. Fostul președinte al social-democraților a refuzat însă oferta lui Dăncilă, susținând că deocamdată nu dorește să facă politică.

Mircea Geoană a refuzat oferta Vioricăi Dăncilă de a se întoarce în PSD

Geoană a explicat de ce a refuzat întoarcerea în rândul social-democraților: „Inima mea va rămâne întotdeauna fidelă social democrației, ideilor progresiste și valorilor democratice europene. Înțeleg și încurajez nevoia PSD de a depăși o perioadă grea care, netratată cu curaj și responsabilitate, are potențialul de a pune sub semnul întrebării soarta acestui mare partid românesc. Rămân alături de foștii mei colegi și colege, însă planurile mele imediate nu includ revenirea în politica militantă`, a scris Mircea Geoană, pe facebook.

Mircea Geoană și Viorica Dăncilă s-au întâlnit miercuri dimineață la Guvern. Înainte de întâlnirea cu fostul lider PSD, premierul Dăncilă s-a văzut și cu ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm. „Faptul că vrem să deschidem larg porțile și cei care vor să vină alături de noi vor fi întotdeauna bineveniți. Bineînțeles că și Mircea Geoană și alți colegi care vor să vină alături de PSD vor avea loc. Eu îmi doresc toți oamenii de bună credință și care, chiar dacă au plecat din varii motive, sufletul lor a rămas tot alături de social-democrați”, a declarat cu această ocazie președintele interimar al social-democraților.

Mircea Geoană o refuză pe Viorica Dăncilă *foto: facebook Mircea Geoană
Mircea Geoană o refuză pe Viorica Dăncilă *foto: captură facebook Mircea Geoană

Mircea Geoană al doilea lider al PSD momit înapoi de Dăncilă, după condamnarea lui Liviu Dragnea

Mircea Geoană nu este singurul fost lider PSD despre care s-a vorbit că ar putea să se întoarcă în partid. Și pe Victor Ponta au vrut cei de la partidul de guvernământ să îl aducă înapoi în PSD, dar fostul premier a refuzat ferm: „În niciun caz, sută la sută. Mi-au cerut deja, au fost mulți pesediști care m-au căutat ieri și mi-au cerut să mă întorc. Răspunsul meu a fost categoric și fără nici o rezervă NU”, a spus Ponta.

Mircea Geoană a fost președinte al PSD în perioada aprilie 2005 – februarie 2010 și președinte al Senatului din decembrie 2008 până în noiembrie 2011, atunci când Geoană a fost exclus din PSD.