News

Mircea Geoană, schimbare inedită de look. Prin ce transformări a trecut candidatul cu cele mai mari şanse la preşedinţie

Mircea Geoană, fostul lider PSD ce mizează pentru o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024, s-a afișat în ultima perioadă cu un nou look.
28.10.2022 | 15:42
Mircea Geoana schimbare inedita de look Prin ce transformari a trecut candidatul cu cele mai mari sanse la presedintie
Mircea Geoană, de la președinția PSD la conducerea NATO. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În ultimele apariții publice, Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a afișat un nou look, și anume s-a tuns “zero”, renunțând la părul pe care-l avea.

Mircea Geoană, look mai puțin obișnuit

Sunt deja bine cunoscute imaginile cu președinții americani, înainte de începerea mandatului și apoi la finalul celor patru sau opt ani la Casa Albă, sau, în cazul României, necazurile pe care le-a avut fostul președinte Traian Băsescu cu celebra sa șuviță, care ar fi trebuit să-i mascheze căderea părului. Fostul lider al PSD, Mircea Geoană, care în această perioadă își pregătește candidatura pentru alegerile prezidențiale din 2024 şi care se pare că are şi cele mai mari şanse să le câştige, s-a afișat în ultimele săptămâni cu un nou look: o tunsoare “zero”.

ADVERTISEMENT

Ultima sa apariție publică a avut loc chiar joi, fiind vorba de o intervenție video în cadrul conferinței „Viitorul Europei”, organizate de către ASE București. Geoană, care în prezent ocupă funcția de secretar general adjunct al NATO, a avut o intervenție pretată mai degrabă unui candidat la prezidențiale, și nu de oficial al NATO.

„Atunci am crezut că, odată cu integrarea euro-atlantică a României, misiunea generației noastre s-a încheiat. M-am înșelat. Adevărata noastră Misiune de-abia acum începe”, a spus fostul lider PSD, întărind zvonurile care vorbesc despre o probabilă candidatură a sa la alegerile pentru Cotroceni din 2024.

ADVERTISEMENT

Nu doar în intervenția video de joi Mircea Geoană a apărut tuns “zero”, dar și în fotografiile oficiale publicate pe site-ul NATO în urmă cu o săptămână fostul ambasador al României în SUA apare la fel.

NATO Deputy Secretary General at the German Marshall Fund event
Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO. Sursa foto: NATO.int

Mircea Geoană, tunsoare la zero

Din imaginile postate de acesta pe pagina sa de Facebook se observă că secretarul general adjunct al NATO a adoptat acest look încă de la finalul lunii august. Din imaginile publice la unul din ultimele evenimente la care a participat în România, TIFF Talks de la Cluj-Napoca, desfășurat la finalul lunii iunie, sau chiar fotografiile de la nunta fiicei sale, care a avut loc la începutul lunii august, se poate observa că fostul diplomat nu și-a pierdut părut în mod natural.

ADVERTISEMENT
geoana 15 mai 22
Mircea Geoană, alături de secretarul de stat al SUA, 15 mai 2022

 

În imaginile oficiale din 15 mai, anul acesta, atunci când Mircea Geoană a participat la o întrunire a miniștrilor de externe și de apărare a NATO la Berlin, arată că acesta ar fi putut încă să meargă pe look-ul clasic al politicienilor.

Sigur, Mircea Geoană, care în această vară a împlinit vârsta de 64 de ani, nu mai are părul pe care-l avea în momentele de vârf ale carierei sale politice în România, atunci când s-a luptat cu Traian Băsescu la alegerile din 2009, sau chiar în 2005, anul următor după ce a fost înfrânt de același Traina Băsescu la alegerile pentru Primăria Capitalei.

ADVERTISEMENT

 

geoana 2005
Mircea Geoană în 2005

 

Posibilitatea unei candidaturi la alegerile prezidențiale din 2024 din partea lui Mircea Geoană, cel care din iulie 2019 a fost numit secretar general adjunct al NATO, a prins tot mai mult contur după ce actualul președinte al PSD, Marcel Ciolacu, a susținut în mod repetat că nu dorește să candideze pentru această funcție și că, anul acesta, statutul partidului a fost schimbat pentru a permite alegerea candidatului PSD în urma unor alegeri interne.

Deși analiștii politici susțin că totuși Marcel Ciolacu, chiar și prin aceste declarații evazive se plasează într-o poziție avantajoasă în cursa pentru Cotroceni, chiar și liderii PSD, precum recent a declarat Vasile Dîncu, au recunoscut că totuși Ciolacu rămâne favoritul partidului pentru aceste alegeri.

Geoană a fost însă întrebat despre șansele unei candidaturi pentru Cotroceni, însă a refuzat să dezvolte acest subiect. „Atâta vreme cât sunt în această poziţie foarte importantă la NATO, voi da 100% din atenţia, energia şi talentul meu acestei funcţii. Deci nu aşteptaţi de la mine nicio decizie, niciun anunţ, până când voi fi eliberat din această funcţie. Când voi fi eliberat din această funcţie? Când decide secretarul general”, a spus fostul lider PSD.

Totuși, la începutul lunii iulie, g4media a scris, citând surse politice, că Geoană își pregătește candidatura la prezidențiale și că a fost format deja un comitet de sprijin pentru candidatura sa, comitet de care s-ar ocupa chiar soția acestuia, Mihaela Geoană.

Mircea Geoană își încheie mandatul la NATO în octombrie 2023.

ADVERTISEMENT