News

Mircea Geoană, tot mai aproape de cursa pentru președinte. Secretarul general adjunct al NATO a depus cererea oficială

Mircea Geoană pare tot mai decis să intre oficial în cursa pentru alegerile prezidențiale din această toamnă, confirmând așadar ceea ce până cum erau simple zvonuri.
05.07.2024 | 19:46
Mircea Geoana tot mai aproape de cursa pentru presedinte Secretarul general adjunct al NATO a depus cererea oficiala
Mircea Geoană, tot mai aproape de cursa pentru președinte. Secretarul general adjunct al NATO a depus cererea oficială. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Secretarul general adjunct al NATO a depus o cerere oficială în acest sens la Oficiliul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) pentru a-și înregistra marca ”MIRCEA GEOANĂ 2024 PREȘEDINTE”. Conform site-ului OSIM, cererea a fost depusă pe 28 iunie alături de o cerere similară, ambele cu scop final drept înregistrarea mărcii ”MIRCEA GEOANĂ 2024 PREȘEDINTE”.

Mircea Geoană, tot mai aproape de cursa pentru președinte

Fiecare dintre aceste mărci are o reprezentare grafică diferită, iar ambele cereri sunt în prezent în stadiul de ”în așteptare”. Conform aceluiași site OSIM, ar mai exista o cerere care conține numele lui Geoană încă din 2004, depusă de PSD București sub numele ”BUCUREȘTI CÂȘTIGI CU GEOANĂ!”.

ADVERTISEMENT

Mircea Geoană nu a făcut momentan un anunț oficial referitor la candidatura sa pentru funcția de președinte al României, cu toate acestea analiștii politici vorbesc despre faptul că există șanse foarte mari ca acesta să ajungă la Cotroceni din postura de candidat independent. Are toate șansele să o facă conform tuturor sondajelor, fiind văzut un garant al securității României în zonă.

În urmă cu o săptămână, ONG-ul România Renaște îi cerea oficial lui Geoană să candideze, iar liderul Mișcării România Renaște, Dumitru Borțun, a făcut un apel către ”toate forțele democratice și sănătoase” din România să-l susțină pe Mircea Geoană în cursa sa pentru Palatul Cotroceni. Primul partid care a decis să-l susțină pe Geoană este tocmai Partidul România în Acțiune, condus de Mihai Apostolache.

ADVERTISEMENT

”Sunt onorat că liderii mişcării România Renaşte şi partenerii lor văd în mine profilul unui preşedinte al tuturor românilor”, declara Mircea Geoană în acel moment. Interesant, un sondaj INSCOP îl dă favorit cert pe Mircea Geoană pentru alegerile prezidențiale, în timp ce un sondaj CURS îl dă doar pe poziția a treia.

Mircea Geoană, tot mai aproape să candideze pentru funcția de președinte

”După războaie seculare, rămâne cum am stabilit: anul 2024 este anul independenţilor în România!”, a completat Mircea Geoană pe Facebook, lăsând să se înțeleagă că va candida în această iarnă. Cu siguranță scena politică din România va urmări cu sufletul la gură interviul eveniment realizat de Horia Ivanovici în cadrul emisiunii Sport și Politică, cu Mircea Geoană invitat.

ADVERTISEMENT

În cadrul acestei emisiuni, Mircea Geoană a analizat posibila sa candidatură și a recunoscut că admiră efortul “tuturor celor – mişcări civice, independenţi sau partide politice – care vor să susţină un proiect ambiţios, care să răspundă aşteptărilor românilor şi româncelor, nevoilor ţării şi viziunii mele de transformare profundă a politicii, funcţionării statului şi economie”.

Inclusiv Marcel Ciolacu, lider al PSD, a lăsat să se înțeleagă că în cele din urmă partidul ar putea să-l susțină pe Geoană, realizând probabil că nu are șanse reale în a-l învinge pe Geoană într-o luptă directă. Interesant, liderul PSD l-a înțepat de mai multe ori în trecut pe Mircea Geoană, fiind oarecum iritat de perspectiva ca cel mai important român din NATO să intre în cursa pentru Cotroceni.

ADVERTISEMENT

”Voi discuta cu colegii din partid dacă acceptăm să susținem un candidat din afara partidului. Dacă vor ca PSD să nu aibă candidat la prezidențiale. Voi propune această variantă la Congres, să vedem dacă partidul acceptă”, le-a transmis Ciolacu jurnaliștilor atunci când a fost rugat să comenteze acest scenariu.

ADVERTISEMENT