Interviu

Mesajul lui Lucescu pentru stelişti înainte de Varşovia

Mircea Lucescu, antrenorul formaţiei Şahtar Doneţk, a vorbit, în exclusivitate pentru FANATIK, despre ultimele evenimente petrecute în Liga I şi despre partidele pe care naţionala le va juca,...
26.08.2013 | 21:27
Mesajul lui Lucescu pentru stelisti inainte de Varsovia
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu, antrenorul formaţiei Şahtar Doneţk, a vorbit, în exclusivitate pentru FANATIK, despre ultimele evenimente petrecute în Liga I şi despre partidele pe care naţionala le va juca, la începutul lunii septembrie, cu Ungaria şi cu Turcia în preliminariile Cupei Mondiale din 2014. Tehnicianul cu cele mai bune rezultate peste graniţele României crede în şansa Stelei la Varşovia, dar susţine că “roş-albaştrii” puteau să tranşeze calificarea în grupele Ligii Campionilor încă din prima-manşă a play-off-ului.

Bună seara, domnule Lucescu! Prima înfrîngere pentru Şahtar după multă vreme.

– Ce să fac acum? Se mai întîmplă să şi pierdem, nu putem fi invincibili! Am avut şase jucători pe care nu am putut conta. E primul meci pierdut în campionat din octombrie. Rămîne o performanţă.

ADVERTISEMENT

Între timp, în ţară au loc o grămadă de evenimente. Ultima noutate e trecerea lui Chiricheş la Tottenham contra sumei de 8,5 milioane de euro plătibili într-o tranşă…O sumă corectă pentru fotbalul românesc?

– Putem spune că Vlad Chiricheş merită banii aceştia! Preţul plătit pentru stelist este cel normal, din moment ce Tottenham a decis să ofere această sumă.

ADVERTISEMENT

Totuşi, suferim cînd vine vorba de transferuri tari, din cauza faptului că nu avem un campionat puternic.

– Tottenham face anul acesta o grămadă de sacrificii financiare pentru a avea performanţe, iar dacă ei au decis să ofere această sumă, este clar că jucătorul este foarte valoros! Vorbim despre un club de tradiţie din Anglia, iar oamenii din staff, cînd decid să cumpere un fotbalist, iau în calcul toate elementele din viaţa personală şi cea de jucător ale celui pe care doresc să-l aducă.

ADVERTISEMENT

“Steaua poate să se califice, chiar dacă trebuia să o facă de la Bucureşti”

Pentru Steaua vine partida cu Legia. E realizabilă calificarea, după ce, în tur, la Bucureşti a fost doar 1-1?

– Cu siguranţă că este foarte grea partida, dar cred că steliştii au potenţialul să se califice, deşi polonezii creează o atmosferă rar întîlnită pe stadioane. Reuşesc să pună presiune, să intimideze adversarii, însă Steaua e mai puternică în momentul acesta. Calificarea trebuia tranşată însă de la Bucureşti, echipa Stelei a avut multe oportunităţi de a marca. Steaua poate şi trebuie să se califice.

ADVERTISEMENT

Dar calificarea naţionalei? Că tot vorbim despre meciuri decisive…

– Aici multe vor depinde de atmosfera pe care o vor face suporterii din tribune! În mod normal, sîntem favoriţi şi trebuie să luăm cele şase puncte din “dubla” cu Ungaria şi Turcia. Dar dacă vom face o atmosferă incendiară, electrizantă, care să le dea aripi fotbaliştilor noştri şi să-i timoreze pe adversari, vom reuşi să cîştigăm.

ADVERTISEMENT

Cine ne poate pune mai mari probleme?

– Turcia, nu Ungaria! La turci, şocul a fost produs prin înlocuirea antrenorului, iar acum jucătorii au alt suflu, altă dorinţă. La noi, însă, au fost selecţionaţi jucători buni, singura problemă rămînînd consolidarea relaţiilor de joc.