Sport

Mircea Lucescu a decis unde va juca Dinamo Kiev în preliminariile Ligii Campionilor: “Este cel mai bun loc pentru astfel de meciuri”

Campionatul din Ucraina a fost abandonat din cauza războiului, iar Dinamo Kiev va juca în preliminariile Ligii Campionilor. Mircea Lucescu a decis unde va juca vicecampioana în cupele europene.
12.05.2022 | 16:51
Mircea Lucescu a decis unde va juca Dinamo Kiev in preliminariile Ligii Campionilor Este cel mai bun loc pentru astfel de meciuri
Printre amicalele jucate de Dinamo Kiev în această primăvară s-a numărat şi meciul cu CFR Cluj (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev a terminat sezonul 2021-2022 pe locul 2 în prima ligă a Ucrainei, după ce campionatul a fost abandonat din cauza războiului. În aceste condiţii, echipa lui Mircea Lucescu va juca în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor (ruta non-campioanelor), astfel că primele meciuri le va disputa spre finalul lunii iulie.

Unde o duce Mircea Lucescu pe Dinamo Kiev. A ales locaţia pentru meciurile din preliminariile Ligii Campionilor

Într-un interviu pentru sportowefakty.wp.pl, Mircea Lucescu a anunţat că Dinamo Kiev va juca în Polonia meciurile din preliminariile Ligii Campionilor. Antrenorul român a ales această variantă după ce a văzut atmosfera creată de fani la amicalul jucat de ucraineni cu Legia Varşovia, pe 12 aprilie.

ADVERTISEMENT

“I-am spus preşedintelui Surkis, imediat după amicalul cu Legia, că ar fi bine să jucăm meciurile europene în Polonia. Este cel mai bun loc pentru astfel de meciuri, dacă, bineînţeles, se va dovedi imposibil să jucăm la Kiev.

Sunt sigur că mulţi fani ucraineni vor veni la stadion şi ne-am simţi ca acasă. Unde mai exact vom juca? Polonia este o ţară mare şi are stadioane frumoase. Va fi uşor ca noi şi Şahtior Doneţk să fim găzduiţi”, a declarat Mircea Lucescu în presa din Polonia.

ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev, cap de serie în tururuile 2 şi 3 din Liga Campionilor. Problemele apar în play-off

În turul 2 preliminar al Ligii Campionilor (ruta non-campioanelor), Dinamo Kiev va fi cap de serie, statut pe care îl va avea şi locul 2 din Danemarca. Pe lista posibililor adversari se numără echipele care se vor clasa pe locul 2 în Turcia (cel mai probabil Fenerbahce) şi Cipru.

Dinamo Kiev va fi în urna favoritelor şi la tragerea la sorţi pentru turul 3 preliminar, astfel că va evita dueluri cu Benfica sau Glasgow Rangers. Momentan, în urna a 2-a, de unde va fi extrasă adversara, este cunoscută o singură certitudine, Sturm Graz.

ADVERTISEMENT

Dacă va ajunge până în play-off, Dinamo Kiev va fi în urna a 2-a, astfel că acum nu ar mai scăpa de Benfica sau Glasgow Rangers, dacă acestea se vor califica, la rândul lor.

Dinamo Kiev, meciuri amicale pentru ajutorarea ucrainenilor

În ultimele săptămâni, Dinamo Kiev a jucat o serie de meciuri amicale prin care au fost strânse fonduri pentru ajutorarea ucrainenilor. Formaţia lui Mircea Lucescu s-a duelat cu Legia Varşovia, Galatasaray, CFR Cluj, Borussia Dortmund, Dinamo Zagreb şi FC Basel. La fel a procedat şi Şahtior Doneţk, care a avut cinci partide amicale.

ADVERTISEMENT

Ultimul meci oficial al lui Dinamo Kiev s-a jucat pe 12 decembrie 2021, în etapa a 18-a din prima ligă a Ucrainei, când echipa antrenorului român a remizat, pe teren propriu, cu Zorya, scor 1-1.

ADVERTISEMENT
Tags: