Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Mircea Lucescu a dezvăluit numele fotbalistului român care l-a șocat la EURO 2024! „A fost extraordinar!”. Cine crede că e liderul naționalei României

Mircea Lucescu a dezvăluit numele fotbalistului român care i-a plăcut cel mai mult după meciurile din Grupa E de la EURO 2024.
29.06.2024 | 17:17
Mircea Lucescu a dezvaluit numele fotbalistului roman care la socat la EURO 2024 A fost extraordinar Cine crede ca e liderul nationalei Romaniei
Jucătorii echipei naționale a României în meciul cu Slovacia. Sursa Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

“Il Luce” a discutat despre echipa națională și a făcut o analiză după duelul România – Slovacia 1-1. În cadrul discursului său, Mircea Lucescu a rostit și numele fotbalistului român de care a fost impresionat la EURO 2024.

Mircea Lucescu a dezvăluit numele fotbalistului român care l-a șocat la EURO 2024! “A fost extraordinar!”

Așadar, numele fotbalistului român care l-a uluit pe Mircea Lucescu este Andrei Rațiu. La fel ca în cazul lui Adrian Mutu, “Il Luce” s-a arătat încântat de ceea ce a văzut din partea fundașului dreapta.

ADVERTISEMENT

Înainte de a discuta despre jucătorul lui Rayo Vallecano, Lucescu a vorbit în cadrul emisiunii FANATIK LA EURO și despre Ianis Hagi: “Pentru ceea ce i s-a cerut a fost foarte bun. Pasele și centrările lui sunt mereu extrem de periculoase. Eu am fost un jucător de ultima pasă și știu ce înseamnă.

Toată lumea vede doar un dribling, o recuperare sau orice altceva, dar trebuie să fie văzută și ultima pasă. Ea poate să fie determinantă în câștigarea meciului. La finalul acelei pase trebuie să găsească un coechipier care să fructifice, dar el este un astfel de jucător.

ADVERTISEMENT

Poate să ajute echipa națională fără niciun fel de problemă și cred că încrederea lui va crește de la meci la meci, astfel încât să nu mai treacă prin ceea ce a trecut. E încă tânăr, are 24 de ani.

În aceste meciuri din grupe a ieșit foarte tare în evidență Rațiu. A fost extraordinar. Ca și el, mai sunt și alți jucători care performează și care vor putea avea satisfacții extraordinare. Ei, spre deosebire de generațiile noastre, au oportunitatea de a se muta de la un club la altul în străinătate. Au posibilități foarte mari”.

ADVERTISEMENT

Cine este liderul naționalei României?

Mircea Lucescu a discutat și despre liderul echipei naționale, iar acesta este de părere că Nicolae Stanciu îndeplinește acest rol foarte bine. Pe lângă asta, “Il Luce” este de acord cu faptul că Radu Drăgușin ar putea deveni următorul căpitan al României.

“În continuare Nicușor Stanciu este liderul cu adevărat. Să fii căpitanul unei echipe naționale nu înseamnă doar evoluția din teren. Căpitanul este mâna dreaptă a antrenorului în teren, este jucătorul care trebuie să fie exemplu în toate și cel care trebuie să îi ajute pe toți, în toate zonele de teren.

ADVERTISEMENT

El trebuie să fie determinant prin prezența sa pozitivă. Trebuie analizat pentru tot ce face și e un lucru deosebit să fii căpitanul naționalei. E un jucător cu experiență bogată și îmi place cum vorbește și cum își încurajează colegii. Încearcă să suplinească evoluțiile colegilor sale în toate zonele de teren și asta e important. E adevărat că atunci când joacă mai în față e mult mai util echipei. 

Și Drăgușin ar putea să fie un lider, cum să nu. E un prilej pentru toți acum să arate mai mult și să le crească cotele, chiar și pentru jucătorii din campionatul României. Sunt convins că vor profita și echipele de evoluțiile lor de la echipa națională. Pentru că au demonstrat că se poate, indiferent de tot pesimismul”, a mai spus Mircea Lucescu în show-ul FANATIK LA EURO.

Mutu și Lucescu, despre Rațiu după meciul cu Slovacia

ADVERTISEMENT
1,50 este cota BETANO pentru "2 solist" la România - Olanda