Fotbal international

Mircea Lucescu a făcut avere într-un singur an la Dinamo Kiev! Ce bonus a primit pentru titlul câștigat

01.05.2021 | 16:31
Mircea Lucescu a facut avere intrun singur an la Dinamo Kiev Ce bonus a primit pentru titlul castigat
Mircea Lucescu
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu are lipici la echipele patronate de miliardari, dispuși să investească și să plătească cum se cuvine performanța. Antrenorul român a făcut avere într-un singur an la Dinamo Kiev, echipă care îl dorește pe bancă și în sezonul următor.

Contestat de suporteri, iubit de jucători și de patronul Igor Surkis, Mircea Lucescu a reușit să oprească hegemonia fostei sale echipe, Șahtior Donețk, și a adus la Kiev primul titlu de campioană după cinci ani.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Lucescu și Dinamo Kiev au avut și o campanie europeană foarte bună. A terminat pe 3 într-o grupă cu Juventus, Barcelona și Ferencvaros, în Liga Campionilor, și a fost eliminat din Europa League în optimi, de Villarreal.

Câți bani a câștigat Mircea Lucescu într-un an la Dinamo Kiev

Mircea Lucescu nu este un antrenor ieftin. Oricine vrea să-l angajeze știe că remunerația tehnicianului de 75 de ani nu este modică deloc. 1,2 milioane de euro a fost salariul lui Mircea Lucescu în sezonul 2020/2021.

ADVERTISEMENT

Însă, antrenorul român a câștigat de trei ori mai mulți bani, conform sports.ru. Presa din Ucraina menționează o sumă amețitoare, 3,5 milioane de euro, în care sunt incluse pe lângă salariu, bonusurile pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor și pentru câștigarea titlului de campioană.

Mircea Lucescu a cucerit, recent, al 9-lea titlu de campion al Ucrainei, de această dată cu Dinamo Kiev. Precedentele trofee le-a cucerit cu marea rivală Șahtior Donețk. După această performanță, patronul Igor Surkis a fixat noi obiective pentru Mircea Lucescu și Dinamo Kiev.

ADVERTISEMENT

A vrut să rezilieze contractul

Antrenorul român nu s-a bucurat deplin de câștigarea titlului de campion. Mircea Lucescu este contestat vehement de suporterii lui Dinamo Kiev.

Aceștia i-au cerut în repetate rânduri să plece de la echipă, iar tehnicianul chiar s-a gândit să discute cu patronului clubului rezilierea contractului. În cele din urmă a decis să-și ducă până la capăt angajamentul.

ADVERTISEMENT

După ce a câștigat titlul în avans, cu trei etape înaintea finalului de sezon, Lucescu și Dinamo Kiev se pregătesc să cucerească un nou trofeu, pe 13 mai când este programată finala Cupei, cu Zorya.

ADVERTISEMENT