Fotbal international

Mircea Lucescu a făcut cea mai grea alegere între Messi și Cristiano Ronaldo. „Mi-ar fi plăcut să-l am în echipă!”

11.05.2020 | 16:50
Mircea Lucescu a facut cea mai grea alegere intre Messi si Cristiano Ronaldo Miar fi placut sal am in echipa
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu rămâne un personaj căutat de presa italiană, deşi sunt mulţi ani de când a părăsit fotbalul din Peninsulă. Tehnicianul român în etate de 74 de ani a acordat un interviu cotidianului Corriere dello Sport-Stadio.

Îl preferă pe Messi, pentru că are şi talentul golului şi al ultimei pase

Întrebat pe cine ar fi preferat să aibă în echipa sa între Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo Mircea Lucescu a spus că ambii sunt două fenomene, dar l-ar fi ales pe argentinian.

ADVERTISEMENT

„Sunt două fenomene, dar în echipa mea ar juca Messi mai mult. El are și talentul golului, și pe cel al ultimei pase. Ronaldo are doar talentul golului”.

Nu şi-a învăţat echipele să joace la 0-0

În schimb, antrenorul român spune că nu şi-a obişnuit niciodată echipele să joace la 0-0, acesta nefiind stilul său de a-şi conduce echipele.

ADVERTISEMENT

„Fotbalul meu nu a fost creat pentru 0-0. Rezultatul e important, dar antrenorul nu poate deveni sclav, a trecut vremea strategiei «să nu iau gol, în primul rând». Azi, câștigă echipele pozitive, agresive, intense, care se gândesc să joace, nu să distrugă. Vrei să pui un 1-0 cu un 4-3? În arena internațională, dacă te gândești doar să te aperi, nu vei câștiga nimic niciodată”.

Paulo Fonseca nu l-a căutat niciodată

Mircea Lucescu este foarte deranjat de faptul că i-a lăsat la Doneţk o superechipă lui Paulo Fonseca, actualul asntrenor al Romei,  dar acesta nu i-a dat nici un telefon ca să îi mulţumească.

ADVERTISEMENT

„Comportamentul său mi-a lăsat un gust amar. Nici măcar mulțumesc nu mi-a zis pentru că i-am oferit acea formație minunată. Un simplu telefon ar fi fost suficient. A început cu un 4-4-2, ca la Braga, dar președintele l-a convins să revină la sistemul meu, 4-2-3-1, pe care băieții îl știau pe de rost.

Şahtior a vândut jucători datorită lui Il Luce

Să mai spun încă un lucru: în fiecare an au vândut măcar câţiva jucători datorită mine, nu a lui Fonseca. Totuși, trebuie să recunosc că Fonseca a arătat o mare inteligență și capacitate de adaptare și sunt convins că, dincolo de nepoliteţea pe care mi-a făcut-o, el are abilitățile de a face bine la Roma.

ADVERTISEMENT

Satisfacția mea? După ce și-a bătut Braga cu 4-0 cu Șahtar. Și aș adăuga: de la Braga nu ar fi putut ajunge niciodată la Roma ».

12 ani de neuitat la Doneţk

Pentru Il Luce perioada petrecută la campioana Ucrainei este absolut de neuitat. A câştigat foarte multe trofee cu Şahtior Doneţk, inclusiv Cupa UEFA, în finala de la Istanbul, cu Werder Bremen.

„Au fost 12 ani de neuitat în Ucraina, am și pierdut șirul titlurilor câștigate. Am construit o echipă mare, aș spune o mașină perfectă, cu toți acei brazilieni care mi-au dat o imensă bucurie.  Nimeni nu credea că voi reuși să intru în mintea și inima lor atât de profund, toți mi-au dăruit maximum din talentul lor”

 

 

ADVERTISEMENT