ADVERTISEMENT
Fotbal international

Mircea Lucescu a fost afectat de moartea lui Radomir Antic: „Era special! Ne salutam peste tot pe unde ne întâlneam”

Autor: Andrei Șchiopu | 07.04.2020 | 13:26
Mircea Lucescu a fost afectat de moartea lui Radomir Antic: „Era special! Ne salutam peste tot pe unde ne întâlneam”
Mircea Lucescu a fost afectat de moartea lui Radomir Antic: „Era special! Ne salutam peste tot pe unde ne întâlneam”. Sursă foto: digisport.ro

Moartea lui Radomir Antic a afectat fotbalul mondial, iar Mircea Lucescu a vorbit despre pierderea antrenorului sârb, conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a fost afectat de moartea lui Radomir Antic

Mircea Lucescu a dezvăluit că a fost afectat de moarte lui Radomir Antic și a avut numai cuvinte de laudă la adresa tehnicianului sârb: „Eram la Dinamo, iar el era antrenor la Zaragoza, unde și jucase. Ne-am întâlnit cu echipele noastre la un turneu în Bulgaria, la Sofia”.

„Eu aveam nouă-zece jucători plecați cu naționala în Belgia. Am stat mult de vorbă cu el atunci. Ca om, foarte amabil, foarte sociabil, deschis la discuții, la schimburi de idei.

ADVERTISEMENT

Ne salutam peste tot pe unde ne întâlneam. Ne-am văzut de câteva ori și la reuniunile UEFA”, a mai spus „Il Luce”.

„Faptul că a fost unicul la Real, Atlético și Barcelona arată cât era de special”

Mircea Lucescu îl consideră special pe Radomir Antic, unicul antrenor care a pregătit de-a lungul carierei Real Madrid, Barcelona și Atletico Madrdi: „Foarte bun, cu o mare cunoaștere a fotbalului.

ADVERTISEMENT

Fusese fundaș, ca o consecință, și-a organizat excelent apărarea. Era o perioadă în care jucătorii și antrenorii sârbi erau peste tot în Europa. Foarte dotați, cu o capacitate de adaptare deosebită”.

„Antic a fost un antrenor de succes, fiind apreciat mai ales în sportul spaniol. Faptul că a fost unicul care a pregătit cele trei mari echipe iberice, Real, Atlético și Barcelona, arată cât era de special”, a mai spus Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi a reacționat la trista veste cu un mesaj pe rețelele de socializare: „Vești oribile! Un antrenor grozav, dar și o persoană deosebită. Odihnește-te în pace, Radomir Antic!”.

Gică Hagi și Radomir Antic au colaborat între anii 1991 și 1992, mai exact de pe data de 21 martie când tehnicianul sârb a preluat formația „los blancos”.

ADVERTISEMENT
  • 71 de ani a împlinit Radomir Antic pe 22 noiembrie
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!