Sport

Mircea Lucescu a fost refuzat de Șahtior înainte de a merge la Dinamo Kiev: ”Au ales o altă cale”

După 12 ani de vis la Șahtior Donețk, Mircea Lucescu a fost refuzat de formația ucraineană înainte de a alege să meargă la Dinamo Kiev.
19.05.2021 | 16:06
Mircea Lucescu a fost refuzat de Sahtior inainte de a merge la Dinamo Kiev Au ales o alta cale
ADVERTISEMENT

Contestat de suporteri, iubit de jucători și de patronul Igor Surkis, ”Il Luce” a reușit să oprească hegemonia fostei sale echipe și a adus la Kiev primul titlu de campioană după cinci ani.

După ce a reușit eventul în Ucraina, cel mai titrat antrenor român al ultimelor decenii își pune deja la punct strategia pentru noul sezon european.

ADVERTISEMENT

Șahtior l-a refuzat pe Mircea Lucescu

Mircea Lucescu a dezvăluit într-un interviu cu jurnalistul ucrainean Igor Țîganik, la Football Hub, că înainte de a semna cu Dinamo Kiev și-a oferit de mai multe ori serviciile gratis la Șahtior Donețk, dar de fiecare dată a fost refuzat de fosta sa formație.

”După naționala Turciei, aveam nevoie de pauză, din cauza unor probleme de sănătate. Voiam să fiu acasă. Apoi, am sunat la Șahtior de mai multe ori și mi-am oferit ajutorul. Gratis! Creșterea tinerilor jucătorilor e complicată.

ADVERTISEMENT

Îmi doream să muncesc și simțeam că mai pot. Am fost refuzat de fiecare dată. Au ales o altă cale. Șahtior a mers pe drumul corect”, a declarat tehnicianul român în vârstă de 75 de ani.

Lucescu rămâne legat de Șahtior

Lucescu a mărturisit că încă ține legătura cu foștii săi jucători de șa Șahtior Donețk, în special cu brazilienii pe care i-a adus de tineri în Ucraina, și este fericit de faptul că aceștia îl apreciază în continuare deși drumurile lor s-au despărțit.

ADVERTISEMENT

”Am o relație excelentă cu ei. De exemplu, Fernandinho, incredibil la Manchester City, mâna dreaptă a lui Guardiola pe teren. Îi va deveni în curând asistent. Ce și-ar putea dori mai mult un părinte?

Deși a trecut atât de mult timp, Jadson încă îmi spune ‘Tată’. Numai așa îmi zice. Asta e cea mai mare plăcere pentru mine. Nu titluri, nu rezultate. Asta îmi dă putere”, a mai spus Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

Cine l-a convins să semneze cu Dinamo Kiev

Tehnicianul român a mai dezvăluit că cel care l-a convins să o preia pe Dinamo Kiev a fost tatăl fraților Surkis: ”Inițial, am crezut că mă vor consilier. Dar am fost acasă la frații Surkis și tatăl lor m-a convins să fiu antrenorul lui Dinamo.

Mi-a zis așa: ‘Am 100 de ani. Nu mai vreau să trăiesc asemenea emoții niciodată’. M-a surprins cu vitalitatea sa, cu modul de a vedea fotbalul, echipa, jucătorii. A fost minunat. M-am dus la Dinamo și am semnat contractul.

M-am convins că întreaga mea experiență din fotbal îmi permite să visez la aceste trofee cu Dinamo. Și, mai mult decât trofeele, am visat să creez o echipă competitivă, iubită de fani și respectată de adversari. Trofeele sunt consecința viselor mele. Probabil că lucrul cel mai mare reușit aici a fost să-i fac pe jucători să viseze”, a încheiat Lucescu.

ADVERTISEMENT
Tags: