Fotbal international

Mircea Lucescu a fost refuzat la Beșiktaș: „A eşuat cu echipa noastră naţională”

01.11.2020 | 13:50
Mircea Lucescu a fost refuzat la Besiktas A esuat cu echipa noastra nationala
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu, actualul antrenor ar lui Dinamo Kiev a fost aproape de o revenire în Turcia, la Beșiktaș, echipă pe care a mai antrenat-o în perioada 2002-2004. Cel care se ocupă de transferuri, managerul Erdal Torunogullari, a explicat motivele pentru care Lucescu a fost refuzat de echipa turcă.

Strategia pe care a avut-o antrenorul român la Șahtar Donețk a fost considerată nepotrivită pentru club. Deși Lucescu a reușit să crească jucători pe care să îi vândă pe sume importante în campionatele din occident, ucrainienii au trebuit să investească pentru asta la început.

ADVERTISEMENT

Torunogullari consideră că o viziune ca aceasta nu era potrivită pentru Beșiktaș și a amintit faptul că Mircea Lucescu a eșuat cu echipa națională a Turciei.

Mircea Lucescu a fost refuzat la Beșiktaș: „A eşuat cu echipa noastră naţională”

„Lucescu are acum 74 de ani. A lucrat la Şahtior timp de 14-15 ani, dar după sezonul 5 şi 6 a început să aducă bani pentru club. A fost departe de aspectul fotbalistic aproximativ 5 ani de zile, de la Zenit, apoi a eşuat cu echipa noastră naţională.

ADVERTISEMENT

Lucescu şi Şahtior au reuşit vânzări de 50-60 de milioane de euro de jucător, dar aceştia au costat între 10 şi 15 milioane. Iar noi nu avem un asemenea buget. Care avea să fie misiunea sa la noi? Director sportiv? Consilier de fotbal? Cât timp va putea?”, a fost declarația lui Torunogullari pentru presa din Turcia.

Lucescu fusese propus ca variantă pentru Beșiktaș, dar în cele din urmă clubul nu a mers mai departe. În prezent, turcii poartă negocieri pentru a-l aduce ca director sportiv pe Jesus Garcia Pitarch.

ADVERTISEMENT

„Il Luce”, debut foarte bun de sezon la Dinamo Kiev

Dinamo Kiev se află pe primul loc în Ucraina, având 20 de puncte din opt partide, cu patru mai multe decât fosta echipă antrenată de Mircea Lucescu, Șahtar Donețk.

Lucescu a reușit să califice echipa în grupele Ligii Campionilor, trecând în dublă manșă de Gent, cu 4-1 la general. În grupe, Dinamo are un singur punct din primele două meciuri, după ce a pierdut cu Juventus, 0-2 și a făcut egal cu Ferencsvaros, 2-2.

ADVERTISEMENT

Antrenorul este în continuare contestat de către ultrașii lui Dinamo Kiev care nu sunt de acord cu numirea acestuia la echipă, după ce a antrenat-o 12 ani pe rivala Șahtar. La ultima partidă, fanii au anunțat că vor ține cu Ferencsavors, echipă antrenată de un idol al suporterilor, Serhiy Rebrov.

Conflictul cu fanii nu a fost aplanat nici de faptul că Dinamo a câștigat supercupa Ucrainiei chiar în fața marii rivale, scor 3-1.

ADVERTISEMENT
Tags: