Fotbal international

Mircea Lucescu a intrat pe teren să conteste deciziile arbitrului. Dinamo Kiev, meci cu scandal în Ucraina. Video

12.12.2020 | 21:09
Mircea Lucescu a intrat pe teren sa conteste deciziile arbitrului Dinamo Kiev meci cu scandal in Ucraina Video
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a făcut scandal la meciul de infarct pe care Dinamo Kiev l-a avut în etapa a 13-a din Ucraina. Echipa sa a remizat la doi cu Kolos Kovalivka, partidă în care nervii au explodat în repriza a doua.

Imediat după pauză, la scorul de 0-0, într-un interval de zece minute, cu ajutorul VAR, arbitrul Igor Paskhal a dictat lovitură de pedeapsă pentru oaspeți și l-a eliminat pe mijlocașul lui Dinamo Kiev, Volodymyr Shepelev.

ADVERTISEMENT

Decizia care i-a lăsat echipa în inferioritate numerică a fost picătura care a umplut paharul lui Mircea Lucescu. Antrenorul în vârstă de 75 de ani a pătruns pe gazon pentru a îi cere socoteală lui Paskhal. Centralul a rămas ferm pe poziții și l-a trimis la vestiare pe român.

Mircea Lucescu, scos din sărite de VAR. Dinamo Kiev a remizat cu Kolos Kovalivka, după un meci cu două roșii și un penalty

Mircea Lucescu are un motiv în plus să fie supărat pe VAR. Antrenorul român a criticat recent sistemul de arbitraj video, acesta făcându-i din nou probleme, de această dată în Dinamo Kiev – Kolos Kovalivka, scor 2-2.

ADVERTISEMENT

„Când un jucător atacă prin alunecare, în dinamica jocului pare o luptă între bărbați. Dar dacă privești tackling-ul pe slow-motion, pe unele cadre momentul arată complet diferit, ceea ce duce la cartonașe roșii. În ultima clipă, ridică puțin piciorul sau îl agață puțin pe adversar”, declara tehnicianul român.

O fază similară s-a petrecut chiar în minutul 52 al ultimului meci jucat de Dinamo Kiev în 2020. După un atac asupra lui Cernomorets, Shepelev a primit cartonaș galben de la Paskhal, dar după ce a consultat VAR, centralul a schimbat sancțiunea în „roșu”. A fost momentul în care Mircea Lucescu a pătruns pe teren pentru a protesta.

ADVERTISEMENT

Nervii lui „Il Luce” erau oricum întinși la maxim după ce, în minutul 49, oaspeții au deschis scorul dintr-un penalty dictat tot cu ajutorul VAR. Mikolenko l-a faultat în propriul careu pe Seleznov, care a și marcat.

Deși în mod normal nu ar mai fi avut voie să revină pe bancă, Mircea Lucescu s-a întors după câteva minute. Arbitrul a continuat să ia decizii controversate, de această dată în favoarea lui Dinamo Kiev. Mai întâi a lăsat-o și pe Kolos Kovalivka în inferioritate numerică. În minutul 70, Makismenko a primit cartonașul roșu, tot cu VAR. Inițial, fotbalistul oaspeților văzuse culoarea galbenă, dar aceasta s-a transformat în eliminare.

ADVERTISEMENT

Patru minute mai târziu, Tsygankov a egalat dintr-un penalty acordat fără ca Paskhal să aibă nevoie de sistemul de arbitraj video. Același Tsygankov a făcut 2-1 în minutul 84. Mijlocașul lui Dinamo Kiev a realizat „dubla” doar  după ce reușita i-a fost verificată cu VAR pentru un posibil offside timp de trei minute, ea fiind însă validată corect. Nu s-a terminat însă așa și oaspeții au fost cei care au stabilit rezultatul final, 2-2, prin Antyukh (87).

Mircea Lucescu e campion de iarnă în Ucraina

În ciuda rezultatului de egalitate, Mircea Lucescu și Dinamo Kiev iernează pe primul loc în Ukraine Premier League. Vicecampioana are 30 de puncte, cu patru mai multe decât rivala Șahtior Donețk. Campioana en-titre este pe locul 2, dar se poate apropia la un singur punct de lider, dacă o învinge duminică, 13 decembrie, în deplasare, pe Inhulets.

 

 

ADVERTISEMENT