Fotbal intern

Mircea Lucescu a povestit cum l-a promovat pe Gică Hagi la națională! ”Nu voiam să prindă mentalitatea de la tineret”

29.12.2018 | 12:28
Mircea Lucescu a povestit cum la promovat pe Gica Hagi la nationala Nu voiam sa prinda mentalitatea de la tineret

Selecționerul echipei naționale a Turciei, Mircea Lucescu, a povestit cum l-a promovat pe Gică Hagi la prima reprezentativă a României. Actualul antrenor de la FC Viitorul i-a răspuns imediat lui ”Il Luce” și a spus că datorită lui a reușit să-și creeze carieră importantă.

”Țin minte că am bătut Japonia și China doar cu jucători tineri, Hagi, Balint. Nu aveam frică să-i duc direct în echipa națională. Pe foarte mulți nici nu i-am lăsat la tineret. Pe Hagi nu l-am lăsat să joace la tineret, ca să nu prindă mentalitatea de la echipa de tineret. Direct la prima echipă”, a declarat selecționerul Turciei la Digi Sport.

Mircea Lucescu și Gică Hagi s-au întâlnit în 2014 într-un cantonament în Italia
Mircea Lucescu și Gică Hagi s-au întâlnit în 2014 într-un cantonament în Italia

Mircea Lucescu a povestit cum l-a promovat pe Gică Hagi la națională: ”Am crescut în brațele lui”

Gică Hagi a intrat în dialog cu Mircea Lucescu și a confirmat că tehnicianul l-a dus direct la echipa națională a României: ”Eu sunt unul din acei copii care au crescut în brațele lui nea Mircea. În acea perioadă a făcut un lucru extraordinar. Eu am fost unul dintre acei copii pe care i-a luat și i-a dus direct la echipa națională. Cu ajutorul dânsului mi-am creat o carieră foarte importantă. Cu ajutorul lui am învățat că trebuie să-l sprijin pe cel talentat și să-i accelerez procesul de formare, care să-l ajut în carieră. Eu asta am învățat de la dânsul și asta fac eu acum”.

”Eram la Brescia și se apropia CM 1994. Venise un reporter de la Los Angeles să vorbească cu Hagi și cu Răducioiu. L-am mai pus să facă după antrenament niște chestii. Era cam supărat, dar le-a făcut. I-am zis apoi că o să fie unul dintre cei mai buni jucători de la CM. Din păcate am pierdut cu Suedia, că sunt convins că lua titlul de cel mai bun jucător de la CM”, a mai povestit Mircea Lucescu.