Sport

Mircea Lucescu, dispută cu cei de la Şahtior! Răspuns dur al lui De Zerbi: ”Nu accept lecţii de morală de la el”

Antrenorul român Mircea Lucescu a pierdut primul trofeu de când este antrenorul celor de la Dinamo Kiev, după înfrângerea cu 3-0 în Supercupa Ucrainei, în fața rivalei de tradiție Șahtior Donețk.
23.09.2021 | 19:27
Mircea Lucescu disputa cu cei de la Sahtior Raspuns dur al lui De Zerbi Nu accept lectii de morala de la el
ADVERTISEMENT
23-09-2021
16:28

De Zerbi s-a luat de Mircea Lucescu

Antrenorul echipei Șahtior Donețk, Roberto De Zerbi, i-a răspuns în termeni duri lui Mircea Lucescu, după ce tehnciianul lui Dinamo Kiev și-a acuzat adversarii de agresivitate.

”Dinamo este o echipă puternică. Au câștigat Supercupa Ucrainei de trei ori la rând și au câștigat titlul sezonul trecut cu un avas de 11 puncte. Îl au pe Lucescu, antrenorul care a câștigat cele mai multe trofee în Ucraina. Pentru noi tinerii antrenori Lucescu este un maestru.

El a spus că există puțin respect pentru Dinamo și prea multă presiune asupra arbitrilor? Eu respect pe toată lumea. Lucescu nu poate spune că nu am avut respect, când în realitate el este cel care crește presiunea asupra arbitrilor la fiecare meci…

Nu accept nicio lecție morală. Repet, Lucescu rămâne un maestru. Dar nu accept moralisme despre cum să te comporți pe teren. Dinamo este un club important, dar și Șahtior este. Și nu am pus niciodată presiune pe arbitri, niciodată! Cu toate acestea, nu-mi place dacă alții cred că sunt un prost”, a spus De Zerbi, conform site-ului derbyderbyderby.it.

La finele partidei, “Il Luce” a declarat că atitudinea oficialilor echipei adverse nu a fost cea corectă, respectivii punând foarte multe presiune pe arbitrii.

Ce a spus Mircea Lucescu după ce a pierdut Supercupa Ucrainei

Ştiam că jucătorii noştri nu se vor ridica la nivelul motivaţiei avute înainte de meci de adversarii noştri. Astfel de jocuri sunt câştigate de echipa care marchează prima. Acest meci nici nu trebuia să se joace, pentru că noi am câştigat şi Campionatul şi Cupa.

ADVERTISEMENT

Trebuia să fim mai curajoşi şi să atacăm, dar nu am făcut asta. Iar jucătorii rapizi ai lui Şahtior au profitat şi au mai marcat două goluri. O victorie meritată de Şahtior, pentru care o felicit”, a declarat Mircea Lucescu la conferinţa de presă de la finalul partidei.

Lipsă de respect pentru Dinamo Kiev

Nu mi-a plăcut agresivitatea de pe teren. Nu ne-au plăcut reacţiile celor din staff-ul lui Şahtior. Nu mi-a plăcut agresivitatea unei părţi a celor de pe banca lui Şahtior, tot timpul fugeau spre noi şi ne strigau lucruri. Aceasta este o continuare a declaraţiilor de dinaintea meciului prin care au pus presiune asupra arbitrilor.

ADVERTISEMENT

Mi se pare o lipsă de respect pentru echipa noastră, pentru antrenori, pentru jucători. Nu am spus nimic până acum, dar când suntem atacaţi trebuie să răspundem. Nu a fost o atitudine corectă a băncii de rezerve a adversarului. Nu cred că e normal să avem o astfel de agresivitate în meciul celor mai bune echipe din ţară.

Felicitări lui Şahtior pentru victorie, a câştigat meritat. O echipă bună, cu jucători buni şi nu cred că au nevoie să creeze o astfel de atmosferă. Sper că acest lucru nu se va mai întâmpla”, a mai spus Lucescu, citat de sport.ua.

ADVERTISEMENT

De Zerbi i-a răspuns lui Lucescu

De partea cealaltă, antrenorul celor de la Șahtior, italianul Roberto De Zerbi, a replicat: „Pentru noi, cei tineri, Mircea Lucescu este un maestru. Eu respect pe toată lumea. Dar dacă Lucescu susține că noi n-avem respect, în timp ce el pune presiune, atunci nu accept asemenea lecții de morală, n-avem nevoie de ele. Nu-mi place când alții mă iau de prost”.

Pentru Mircea Lucescu este primul trofeu intern pe care îl pierde după instalarea la Dinamo Kiev, în luna iulie a anului trecut. Golurile au fost marcate de Traore (30, 54) și Patrick (61). La primul mandat la echipa din capitala Ucrainei, el a realizat eventul.

ADVERTISEMENT

Nu am pierdut pe teren propriu de aproape un an. Dacă nu mă înșel, ultima dată s-a întâmplat undeva prin octombrie 2020. Este greu să păstrezi nivelul corect de motivație atât de mult timp. Aparent, această relaxare a venit la meciul din Supercupă. Trebuie să analizăm totul serios și să ne pregătim pentru următoarele meciuri”, a mai declarat tehnicianul român.

O nouă întâlnire pe 3 octombrie

Cele două formații vor fi, din nou, adversare, săptămâna viitoare, la Kiev, în etapa a 10-a a campionatului. După 8 runde, Dinamo Kiev este lider, cu 22 de puncte adunate din șapte victorii și o remiză (1-1 în deplasare, cu Inhulets Petrove, în etapa a 5-a), iar Șahtior este pe 2, cu 19 puncte (a remizat în deplasare, în etapa a 3-a, 1-1 cu FC Minaj și a pierdut pe teren propriu, în runda a 6-a, 0-2 cu FC Olexandriya).

În sezonul trecut, Dinamo Kiev a fost învinsă pe teren propriu de Șahtior cu 3-0, în etapa a 9-a, pe 8 noiembrie (golurile au fost marcate de Moraes 34, Marcos 66 și Patrik 73), iar în returul din runda a 22-a, jucat pe 17 aprilie, s-a impus cu 1-0 după reușita din penalty a lui de Pena, în minutul 34.

ADVERTISEMENT
Tags: