Sport

Mircea Lucescu: „Oricine putea să fie campion cu CFR Cluj!”. Ce spune despre conflictul dintre Gigi Becali și Edi Iordănescu

Mircea Lucescu a avut o declarație șocantă despre tinerii antrenori, despre care spune că ei sunt vinovați pentru că sunt dați afară de la echipe, nu a patronilor.
23.12.2021 | 19:58
Mircea Lucescu Oricine putea sa fie campion cu CFR Cluj Ce spune despre conflictul dintre Gigi Becali si Edi Iordanescu
Mircea Lucescu: „Oricine putea să fie campion cu CFR Cluj!”. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

„Il Luce” nu s-a bucurat nici că a fost primit premiul de cel mai bun antrenor al anului, recunoscând că este interesat de trofeele care pot fi câștigate, nu de cele la care este desemnat.

Mircea Lucescu este de părere că tinerii antrenori trebuie să încerce să atingă toate obiectivele puse de către patron, pentru a putea avea continuitate la echipele de club.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu: „Oricine putea să fie campion cu CFR Cluj!”

Mircea Lucescu a șocat lumea fotbalului românesc declarând că demiterile antrenorilor li se datorează lor, nu a patronilor, chiar dacă în actualul sezon din Casa Pariurilor Liga 1 au existat mai multe demiteri fără motive bine întemeiate, inclusiv plecarea lui Edi Iordănescu de la FCSB:

„Trofeele cele mai valoroase sunt cele câștigate, nu cele desemnate. Pentru noi nu înseamnă nimic acest trofeu, era o consecință firească a celor trei trofee câștigate în Ucraina.

ADVERTISEMENT

Nu mă așteptam să concurez, dar pe mine nu mă mai exultă, nu mă mai bucură. Le mulțumesc tuturor, dar mi-aș fi dorit să câștige un antrenor care să aibă continuitate, nu care câștigă azi și mâine pierde”.

„Cu CFR putea să fie oricine campion, problema mea e dacă acești tineri reușesc să facă performanță pe o perioadă mai lungă de timp.

ADVERTISEMENT

Dacă antrenorii sunt schimbați din cauza lor, e vina lor, nu a patronilor. Înseamnă că nu a reușit să îl facă pe conducător să creadă că își poată atinge dorințele.

Edi e un băiat inteligent, dar mă aștept la ceva mai mult din partea tinerilor antrenori”, a mai spus Mircea Lucescu, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să găsească o soluție pentru a da satisfacție conducătorilor!”

Mircea Lucescu a continuat și a spus că tinerii antrenori trebuie să le dea satisfacție conducătorilor pentru a fi păstrați la echipele de club, fără să mai fie demiși rapid.

Totodată, „Il Luce” și-a amintit un episod pe care l-a trăit la Hunedoara, când cineva a încercat să se implice în echipă, peste el, însă jucătorii i-au luat apărarea imediat:

„Trebuia să găsească o soluție pentru a da satisfacție conducătorilor. Dacă aveam și eu 35 sau 45 de ani, probabil s-ar fi întâmplat să mi se facă și mie echipa”.

„La Hunedoara a încercat cineva să se impună, dar i-au sărit jucătorii la gât”, a mai povestit Mircea Lucescu.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR: 2,70 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT