Fotbal international

Mircea Lucescu, aproape de revenirea în fotbal: „Vom decide în câteva zile”

25.12.2019 | 12:32
Mircea Lucescu aproape de revenirea in fotbal Vom decide in cateva zile
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu pare din ce în ce mai aproape de revenirea în fotbal, după nouă luni fără angajament. Antrenorul român ar fi în discuții avansate cu elvețienii de la FC Sion, patronul clubului confirmând interesul pentru fostul selecționer al Turciei.

Mircea Lucescu, aproape de FC Sion

Christian Constantin, patronul clubului din prima ligă elvețiană FC Sion, a declarat că Mircea Lucescu se află pe lista de posibili antrenori ai echipei, alături de alte patru nume.

ADVERTISEMENT

Elvețianul Stephane Henchoz a fost antrenorul principal al celor de la Sion până la începutul lunii noiembrie, iar după plecarea sa echipa a fost condusă de interimarul Christian Zermatten.

Acum, patronul echipei elvețiene anunță că Sion va avea un nou antrenor la reunirea lotului, programată pe 2 ianuarie, iar Mircea Lucescu este unul dintre tehnicienii cu care a negociat.

ADVERTISEMENT

„Mircea Lucescu nu este singurul cu care discut. Am o listă de patru sau cinci nume. Garantez că vom începe anul 2020 cu un nou antrenor.

Pe 2 ianuarie, el va fi la antrenament. Aşa că ne vom decide în câteva zile. Imediat după Crăciun”, a declarat Christian Constantin, potrivit cotidianului elvețian Blick.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu, fără echipă din februarie

Mircea Lucescu este fără echipă din februarie, când a întrerupt contractul cu Federația Turcă de Fotbal. Tehnicianul de 74 de ani a pregătit naționala „Semilunei” în 17 partide, înregistrând patru victorii, șase egaluri și șapte înfrângeri.

Deși primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, anunța că „Il Luce” va veni din iarnă la Rapid, pentru funcția de director general, Mircea Lucescu a dezmințit declarația primarului, susținând, în exclusivitate pentru FANATIK, că nu se pune problema unei reveniri într-o funcție oficială, ci doar a unui rol de consilier pentru antrenorul Daniel Pancu.

ADVERTISEMENT

„În niciun caz acum. Am discutat cu Pancu, vorbim des, are oricând parte de sfaturile mele. Pot fi, hai să zicem, un fel de consilier pentru Pancu, dar nu se poate pune problema de mai mult deocamdată.

Sunt alături de Rapid când au nevoie de experienţa mea, dar doar din exterior”, declara Mircea Lucescu pentru FANATIK.

  • 74 de ani are Mircea Lucescu
  • 3 titluri în România a cucerit Lucescu – Corvinul Hunedoara (1980), Dinamo (1990) și Rapid (1999)
ADVERTISEMENT
Tags: