Fotbal international

Mircea Lucescu are scaunul asigurat la naționala Turciei! Ce sumă va încasa dacă va fi demis

14.09.2018 | 09:15
Mircea Lucescu are scaunul asigurat la nationala Turciei Ce suma va incasa daca va fi demis

Selecționerul Mircea Lucescu are scaunul asigurat la echipa națională a Turciei, deși nu a obținut decât trei puncte în primele două meciuri din Liga Națiunilor. Cotidianul Fotomac a aflat că tehnicianul român ar urma să o încaseze o sumă consistentă dacă va fi demis înainte de expirarea înțelegerii, iar acest lucru face ca oficialii federației să nu se gândească la schimbare.

Presa din Turcia l-a criticat aspru pe Mircea Lucescu după ce prima reprezentativă a fost învinsă de Rusia cu 2-1 pe teren propriu. Însă, antrenorul român nu a plecat urechea la critici și a reușit să-și monteze jucătorii pentru următirul meci pe care l-a câștigat în Suedia cu 3-2.

Mircea Lucescu ar încasa 2,5 milioane de euro dacă va fi demis de la naționala Turciei

Deși presați de jurnaliști, șefii Federației de Fotbal din Turcia au decis să-l păstreze pe Mircea Lucescu pe banca tehnică a naționalei, pentru a evita să-i plătească compensații în valoare de 2,5 milioane de euro. Însă, tehnicianului român i s-a pus în vedere că trebuie să câștige grupa din Liga Națiunilor.

Mircea Lucescu, în timpul meciului Turcia - Rusia 1-2, din Liga Națiunilor
Mircea Lucescu, în timpul meciului Turcia – Rusia 1-2, din Liga Națiunilor

După debutul cu stângul din noua competiție înființată de UEFA, presa din Turcia a cerut demiterea lui Mircea Lucescu și aducerea unui selecționer autohton, care să aibă alt feed-back cu jucătorii. Jurnaliștii au înaintat și două propuneri: Șenol Guneş şi Aykut Kocaman. La primul e mai greu de ajuns, întrucât este sub contract cu Beşiktaş Istanbul, al doilea este liber de contract, după ce şi-a încheiat conturile în vară cu Fenerbahce Istanbul.

Mircea Lucescu a vorbit la finalul meciului despre erorile făcute de jucătorii săi şi a explicat cum au reuşit turcii să încaseze două goluri. Antrenorul român susţine că este foarte greu să formezi o echipă cu fotbalişti care nu evoluează la echipele de club. “Problema nu e de a pierde sau nu a pierde. Trebuie să construim o echipă şi nu e uşor. E dificil să formezi o naţională competitivă când jucătorii nu sunt folosiţi la cluburile noastre. Asta e problema. Au fost erori inexplicabile pe care le-am făcut la goluri. E drept că la primul, Sener a fost împins de Dziuba, experienţa rusului fiind decisivă. La al doilea gol, un gol stupid, am ieşit la offside, iar eu nu le cer niciodată asta băieţilor”, a spus Mircea Lucescu.

Lucescu mai are contract până la 30 iunie 2019

Însă, trei zile mai târziu, Turcia a reușit o victorie miraculoasă în deplasarea din Suedia. Elevii lui ”Il Luce” s-au impus cu 3-2, după ce a fost conduși cu 2-0. Pentru echipa naționașă a Turciei urmează, la 14 octombrie, meciul din deplasare cu reprezentativa Rusiei.

Mircea Lucescu are 13 meciuri pe banca tehnică a selecţionatei Turciei, unde a înregistrat patru victorii, patru rezultate de egalitate şi cinci înfrângeri, dintre care una într-un amical cu naţionala României, când “tricolorii” s-au impus cu 2-0.

Mircea Lucescu a ajuns pe banca tehnică a Turciei pe 4 august 2017, iar contractul său este valabil până pe 30 iunie 2019.

Iată toate rezultatele Turciei cu Mircea Lucescu selecţioner:

Ucraina – Turcia 2-0

Turcia – Croaţia 1-0

Turcia – Islanda 0-3

Finlanda – Turcia 2-2

România – Turcia 2-0

Turcia – Albania 2-3

Turcia – Irlanda 1-0

Muntenegru – Turcia 2-2

Turcia – Iran 2-1

Tunisia – Turcia 2-2

Rusia – Turcia 1-1

Turcia Rusia 1-2

Suedia – Turcia 2-3.