Fotbal intern

Mircea Lucescu are un mare regret legat de Gică Hagi: ”Pentru asta îmi pare rău”

05.06.2019 | 22:52
Mircea Lucescu are un mare regret legat de Gica Hagi Pentru asta imi pare rau
ADVERTISEMENT

Fostul selecționer al echipei naționale a Turciei, Mircea Lucescu, are un mare regret legat de cariera fotbalistică a lui Gică Hagi, pe care le-a avut elev la reprezentativa României și la formațiile Brescia și Galatasaray Istanbul. ”Il Luce” a dezvăluit de ce ”Regele” are succes în cariera de antrenor.

Mircea Lucescu are un mare regret legat de Gică Hagi: ”Nu a vrut să mai rămână”

”Am avut o continuitate cu el, a debutat, adică a început cariera internaţională şi de mare nivel profesional cu mine şi a terminat-o cu mine. Deci a început la 18 ani cu mine şi a terminat la 36 de ani la Galatasaray. Îmi pare atât de rău că nu a vrut să mai rămână”, a spus Mircea Lucescu care este marele său regret de cariera de fotbalist a lui Gică Hagi.

ADVERTISEMENT

Prezent la emisiunea Marius Tucă Show difuzată în mediul online pe mediafax.ro, Mircea Lucescu a dezvăluit care sunt calitățile care îl fac pe Gică Hagi un antrenor de succes: ”Calităţile lui nu sunt doar să facă o echipă şi să o pună pe teren, ăsta e ultimul lucru. Capacitatea lui de a analiza jocurile, a echipei lui, a echipei adverse, capacitatea de a interveni în momentul oportun, de a vedea cum ar putea să se desfăşoare jocul în continuare, asta contează”.

Ianis Hagi și Gica Hagi cu trofeul Cupei României câștigat cu FC Viitorul

”Poate am stat prea mult la Brescia”

Mircea Lucescu a vorbit și de perioada imediat de după Revoluție și regretă faptul că a plecat la prima echipă care l-am ofertat: ”Greşeala iarăşi pe care am făcut-o a fost că imediat după Revoluţie m-am lăsat atras de primul om care m-a contactat, şi ăsta a fost Anconetani care a venit la meciurile noastre, ultimele meciuri disputate sub presiunea momentelor şi evenimentelor de la noi şi atunci ca să ies, am plecat la Pisa, pe urmă m-am legat de Brescia, am stat prea mult poate şi acolo, vreo cinci ani”.

ADVERTISEMENT

Ajuns la 73 de ani, Mircea Lucescu a dezvăluit care a fost antrenorul care l-a marcat cel mai mult: ”Am urmărit cu interes antrenorii, de la fiecare cred că am luat câte ceva. Sunt recunoscător tuturor antrenorilor mei… De la Pişti Kovacs am luat dezinvoltura şi modul în care privea lumea în general, avea o deschidere extraordinară, într-adevăr o deschidere mondială, europeană. Ştia să se comporte cu cel mai neînsemnat jucător şi să se comporte şi cu cel mai important jucător”.

Tags: