Fotbal intern

Mircea Lucescu, atac frontal la Rednic! „Ar trebui să-mi pupe picioarele. E una dintre înfrângerile mele. N-am știut să-l educ”

Mircea Lucescu atac frontal la Rednic Ar trebui sami pupe picioarele E una dintre infrangerile mele Nam stiut sal educ

Selecționerul Turciei, Mircea Lucescu a lansat un atac frontal la adresa lui Mircea Rednic! Lucescu i-a bătut obrazul actualului antrenor din Ștefan cel Mare pe care l-a acuzat de nerecunoștință.

Dacă există un jucător pe care l-am ajutat în carieră cel mai mult, pe Mircea l-am ajutat! Că la 17 ani l-am titularizat la Hunedoara, l-am băgat în echipa națională imediat cum am ajuns, a jucat nu știu cât, la Dinamo l-am dus, la Standard Liege eu l-am dus, că semnasem cu Standard în 1991 și am condiționat instalarea ca antrenor cu prezența lui și a lui Andone. Ei n-au vrut să-l ia pe Andone, că aveau pe un sârb, eu am renunțat, dar am apucat, cu Hentoray, directorul sportiv, să-l facă pe Rednic. Am dat telefon la Bursa, l-am scos din antrenament, am vorbit cu el, „Uite, Mircea, Standard Liege vine după tine”, apoi eu am plecat. Sunt astfel de oameni, de caractere, de la care nu poți să te aștepți… Știi, Horia, că recunoștința e povara cea mai grea de purtat! Unul care, în mod normal, trebuie să-ți fie recunoscător, dacă te-ntîlnești cu el trece pe partea cealaltă a străzii”, a declarat Mircea Lucescu într-un interviu acordat exclusiv FANATIK.

Mircea Lucescu, atac frontal la Rednic! v
Mircea Rednic a fost debutat în fotbalul mare de Mircea Lucescu

Mircea Lucescu, atac frontal la Rednic!

Mircea Lucescu spune că Rednic nu l-a căutat niciodată pentru a lămuri anumite probleme apărute între ei. „Doar n-o să-i dau eu telefon! Rednic ar trebui să-mi pupe și picioarele pentru ce am făcut eu pentru el! Deci se poate spune că eu n-am reușit, cu mijloacele și metodele mele, să-i transfer lui… cum să spun? …acest mod de a interpreta relația umană, n-am reușit, cu el n-am reușit… Pur și simplu. Adică e o înfrângere a mea, nu a lui… 

Deci toată problema asta cu Rednic e o înfrângere a mea, o iau asupra mea! N-a fost fotbalist rău, dar adu-ți aminte când a venit la Dinamo că îl huiduiau toți, îl fluierau toți, nu știam pe unde să-l mai pun, pe ce poziție să-l mai reprofilez, mijlocaș, fundaș. Mi-a zis cineva că a dat un interviu și a spus că nu-i chiar așa… Că s-a interpretat… Dar bine, stau eu să judec relația mea cu el? N-are rost să-i mai răspund într-un anumit fel, deci nu vreau să justific, nu vreau să spun nimic… Nu vreau, la vârsta mea și la ce sunt eu, să încep polemici cu tot felul de neisprăviți sau niște oameni care își fac un titlu de glorie doar să poată vorbi despre mine. Nu e în regulă”, a mai spus Mircea Lucescu.

* 8 titluri a câștigat Mircea Lucescu în Ucraina ca antrenor