Fotbal international

Mircea Lucescu, atacat de clubul la care a scris istorie: ”Contează doar ego-ul lui”

02.01.2021 | 23:07
Mircea Lucescu atacat de clubul la care a scris istorie Conteaza doar egoul lui
ADVERTISEMENT

Antrenorul Mircea Lucescu a fost atacat de un oficial al clubului la care a scris istorie, Șahtior Donețk, după ce a ales să meargă la rivala Dinamo Kiev.

În vară, tehnicianul român a surprins pe toată lumea când a ales să meargă formația din capitala Ucrainei, după ce antrerior o pregătise timp de 12 ani pe Șahtior.

ADVERTISEMENT

Deși contestat de fani, Il Luce face performanță la Kiev și a dus-o pe Dinamo în grupele Champions League și pe primul loc în campionatul Ucrainei.

Un oficial al clubului Șahtior Donețk, atac violent la Mircea Lucescu

Deși până acum lucrurile au fost destul de calme între cele două cluburi, noul an a adus primele atacuri ale celor de la Șahtior la adresa lui Mircea Lucescu. Iar înțepăturile au venit de la Serghei Palkin, directorul general al grupării din Donețk.

ADVERTISEMENT

”Înainte ca Lucescu să meargă la Dinamo, m-am întâlnit cu Igor Surkis. Aveam altceva de vorbit, dar am atins și subiectul Lucescu. Am spus că e un antrenor bun și că o va întări pe Dinamo. Vedem asta: Dinamo a intrat în Champions League, e un pas mare pentru ei, după ani de zile în care n-au reușit”, a declarat Palkin pentru postul TV al clubului Șahtior.

”Am o atitudine normală, pozitivă, în ceea ce privește decizia luată de Dinamo cu Lucescu. Au luat un antrenor care aduce rezultate și întărește competiția. Pentru noi, este de asemenea un plus, competiția e cheia succesului.

ADVERTISEMENT

Când am vorbit despre Lucescu, am vorbit despre mai mult decât simpla decizie pe care a luat-o. El nu pune preț pe relațiile dintre oameni, ci doar pe ego-ul său. Cred că e primul și ultimul antrenor care a lucrat la o echipă 12 ani, apoi s-a dus la marea rivală”, a încheiat Palkin.

Antrenorul secund al lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, Ognjen Vukojevic, are numai cuvinte de laudă la adresa tehnicianului român. Croatul îl consideră pe ”Il Luce” o legendă și omul de la care învață cu adevărat ce înseamnă fotbalul.

ADVERTISEMENT

Antrenorul român a declarat că este foarte mulțumit de modul în care a decurs anul 2020 atât pentru el, cât și pentru fiul său, Răzvan Lucescu. ”Il Luce” a reușit să îi califice pe ucrainienii de la Dinamo Kiev în grupele UCL.

ADVERTISEMENT