Sport

Mircea Lucescu, atacat din toate părțile pentru propunerea de la națională: ”Mă așteptam la altceva”

Propunerea lui Mircea Lucescu de numire a lui Marco Rossi la naționala României a deranjat multă lume și atacurile la adresa tehnicianului au apărut imediat.
23.06.2021 | 10:39
Mircea Lucescu atacat din toate partile pentru propunerea de la nationala Ma asteptam la altceva
ADVERTISEMENT

Italianul a surprins plăcut pentru cum a schimbat în bine reprezentativa Ungariei, iar antrenorul de la Dinamo Kiev a lansat ideea că acesta ar merita să ajungă și pe banca ”tricolorilor”.

Afirmațiaa lui ”Il Luce”, care l-a avut pe Rossi jucător la Brescia, a fost aspru criticată de fostul selecționer Anghel Iordănescu, acesta dorindu-și ca naționala să fie condusă de tehnicieni autohtoni.

ADVERTISEMENT

Atacuri în valuri la adresa lui Mircea Lucescu după ce l-a propus pe Marco Rossi la națională

Mai mult decât se aștepta, cuvintele lui Mircea Lucescu au produs un adevărat ”cutremur” în lumea fotbalului din România și nu puțini au fost cei care l-au criticat pentru propunerea făcută pentru preluarea naționalei României.

”Marco Rossi este un tip preocupat pentru fotbal. Sper ca într-o zi să îl văd antrenor la echipa naţională a României, pentru că este un tip foarte bine pregătit, un tip serios şi care merită să preia şi o altă naţională.

ADVERTISEMENT

Totul este posibil, antrenori găseşti în absolut toate ţările, important este să se adapteze uşor culturii ţării respective, jucătorilor, campionatului, organizării. E vorba de seriozitate în pregătire, în antrenamente şi toate astea pot duce la rezultate foarte bune”, au fost afirmațiile lui Lucescu despre tehniciaanul italian.

De ce nu e agreată varianta Marco Rossi

După ce a fost criticat de Anghel Iordănescu, pentru Mircea Lucescu a urmat un nou atac sub centură. De data aceasta, cel care a spus răspicat că nu este de acord cu ”Il Luce” în privințaa lui Marco Rossi este impresarul Victor Becali.

ADVERTISEMENT

”Poate vine Marco Rossi să ne salveze. Eu mă așteptam ca domnul Lucescu să propună un antrenor român, pe Hagi, pe Dan Petrescu, pe băiatul lui (n.r. – Răzvan Lucescu), nu pe Rossi.

Îl avem pe Dan Petrescu liber, îl avem pe Olăroiu liber. Are Rossi rezultate mai bune decât Dan Petrescu? Eu nu sunt împotriva unui antrenor străin, să ne înțelegem”, a precizat Victor Becali.

ADVERTISEMENT

Victor Becali vrea selecționeri români

Impresarul este de părere că Mircea Lucescu nu ar trebui să facă tot felul de propuneri pentru foștii săi jucători și ar trebui să se uite maai bine la tehnicienii români de valoare care în acest moment nu au angajament.

”Lui i-au trecut prin mână foarte mulți jucători, asta nu înseamnă că trebuie să-i propună pe toți. Mă așteptam din partea lui, care e un naționalist, în sensul bun al cuvântului, să propună un antrenor român.

Și Dan Petrescu e îndreptățit să preia echipa, și Olăroiu e. Și Hagi era îndreptățit să preia echipa națională, dacă nu prelua acum Farul”, a încheiat Victor Becali.

ADVERTISEMENT