Sport

Mircea Lucescu, atacat dur și jignit de un fost selecționer al Ucrainei: „Vrei să ajungi să te scapi pe tine, pe bancă?”

După ce Dinamo Kiev a pierdut 0-3 cu Dnipro în primul meci jucat în campionatul Ucrainei, Mircea Lucescu a fost ținta unui atac dur, din care nu au lipsit jignirile, de către un fost selecționer al Ucrainei.
29.08.2022 | 17:42
Mircea Lucescu atacat dur si jignit de un fost selectioner al Ucrainei Vrei sa ajungi sa te scapi pe tine pe banca
După ce Dinamo Kiev a pierdut, 0-3, primul meci din campionatul Ucrainei, Mircea Lucescu a fost atacat virulent de un fost selecționer al Ucrainei. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev este în criză. După ce a pierdut, fără să marcheze, ambele jocuri din play-off-ul Champions League, cu Benfica, a avut și un start ratat de campionat. Trupa lui Mircea Lucescu a cedat 0-3 cu Dnipro-1, iar tehnicianul român a fost ținta unui atac dur din partea fostului selecționer al Ucrainei, Myron Markevych (71 de ani).

Mircea Lucescu, pus la zid: ”Dați-l afară! Vă faceți de râs”

Dinamo Kiev a pierdut, fără drept de apel, meciul cu Dnipro-1, formație care a terminat pe locul 3 în ultima ediție de campionat. A fost 3-0, reușitele oaspeților fiind trecut în contul lui Sarapiy (43), Pikhalyonok (55) și Rubchynskyi (90+1).

ADVERTISEMENT

Mai mult, oaspeții au dominat autoritar întâlnirea. A fost 10-3 la capitolul ocazii de poartă și 7-2 în ceea ce privește șuturile cadrate, băieții lui Mircea Lucescu fiind de nerecunoscut.

Dezamăgit de rezultat, Lucescu avea să declare, la conferința de presă: ”Ar putea fi ultimul meu meci la Dinamo Kiev. Vorbesc foarte serios!”. 

ADVERTISEMENT

Patronul echipei consideră însă că a fost vorba doar despre o declarație emoțională. Și spune că nu crede într-o despărțire de tehnicianul român.

În schimb, rezultatul le-a dat apă la moară contestatarilor lui Lucescu. Iar cel mai virulent a fost, așa cum aminteam, fostul selecționer al Ucrainei, Myron Markevych.

ADVERTISEMENT

“E bine că a fost doar 0-3, nu 0-8. Dinamo Kiev este o echipă aflată în degradare. Este o rușine, nu pot arăta atât de rău. Nu știu ce se întâmplă acolo, dar cred că schimbarea trebuie să vină în primul rând la nivelul conducerii.

Dinamo Kiev este mândria națională a Ucrainei. La fel precum mulți fani ai echipei, am rămas fără cuvinte după acest eșec.

ADVERTISEMENT

Au fost umiliți de o echipă care s-a strâns de curând. Nu știu la ce se gândesc jucătorii, poate la un transfer.

Mă uit la Lucescu: ai 77 de ani, ce vrei să mai faci, vrei să ajungi să te scapi pe tine, pe bancă? Dați-l afară, vă faceți de râs! Nu știu dacă sunt în stare să bată și o echipă de veterani, cu jocul acesta. E rușinos”, a spus Markevych pentru sport.ua.

ADVERTISEMENT