Sport

Mircea Lucescu, avertisment sumbru despre evoluția fotbalului. ”Apare cortina de fier. Echipele mari se îmbogățesc, cele mici primesc firmituri”

Cel mai titrat antrenor român, Mircea Lucescu, crede că fotbalul se îndreaptă într-o direcție greșită și că UEFA amăgește cluburile mici.
16.09.2022 | 18:35
Mircea Lucescu avertisment sumbru despre evolutia fotbalului Apare cortina de fier Echipele mari se imbogatesc cele mici primesc firmituri
Mircea Lucescu trage un semnal de alarmă referitor la strategia UEFA care defavorizează echipele din Estul Europei. Sursa foto: Prosport
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu este antrenorul român cu cel mai important CV în fotbalul European și continuă să fie o voce respectată. Tehnicianul nu este de acord cu strategia UEFA la nivel de cupe europene.

Avertismentul lui Mircea Lucescu

Multiplu campion în Ucraina cu Shakhtar Donețk și Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a lansat un avertisment sumbru referitor la evoluția fotbalului continental.

ADVERTISEMENT

Reputatul tehnician cu 20 de titluri de campion (ca jucător și antrenor) în campionatele României, Turciei și Ucrainei, consideră că direcția în care se îndreaptă fotbalul la nivel de cupe europene este unul total greșit.

”Il Luce” atacă vehement strategia UEFA și prevede apocalipsa cluburilor mici dacă forul continental va continua să implementeze strategia actuală.

ADVERTISEMENT

Concret, Lucescu este de părere că în actualul format al Ligii Campionilor, Europa League și Conference League, doar cluburile mari sunt ”câștigătoare” și că influența acestora se răsfrânge și asupra arbitrajelor.

”Începe să fie atât de greu ca toată lumea să participe în competițiile europene, indiferent că e Conference. Europa începe să fie mai apetisantă pentru cluburile mari pentru că dau imagine, popularitate, interes financiar extraordinar.

ADVERTISEMENT

Toate astea fac ca bătălia să fie teribilă și bineînțeles lucrurile se desfășoară în general în favoarea echipelor din vestul Europei. Și arbitrii, bineînțeles!

Ușor, ușor, apare cortina de fier în fotbalul european. Echipele mari continuă să acumuleze bogății, iar echipelor mici să li se dea niște firmituri. Să aibă ceva și să spună că sunt în competițiile europene”, spune Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

Lucescu cere ca UEFA să intervină, să echilibreze balanța

Mircea Lucescu le-a trăit și le-a văzut pe toate în fotbal. Evoluția galopantă a marketingului sportiv face ca doar anumite cluburi să se bucure de privilegii, în timp ce echipele din Europa de Este sunt în continuare ”cenușăresele” fotbalului european.

”Trebuie să se găsească soluții pentru a ajuta și partea asta a Europei (Europa de Est – n.r.). Altfel… ei au stadioanele arhipline, pentru că pot cumpăra jucători, pe când celelalte joacă şi fără spectatori. 

Sunt foarte mari probleme financiare, de organizare, de infrastructură. Trebuie să creștem!”, a adăugat Mircea Lucescu, revenit în țară pentru o scurtă perioadă după ultimul meci al lui Dinamo Kiev, pierdut cu 0-1 în Europa League cu AEK Larnaca.

  • 43 de trofee a câștigat în carieră Mircea Lucescu, dintre care 20 de titluri de campion în România, Turcia și Ucraina
ADVERTISEMENT