Fotbal international

Mircea Lucescu îl are ca favorit pentru „Balonul De Aur” pe Luka Modric

18.07.2018 | 16:14
Mircea Lucescu il are ca favorit pentru Balonul De Aur pe Luka Modric

Mircea Lucescu e convins că Luka Modric ar merita “Balonul de Aur”, în ciuda înfrângerii Croaţiei, din finala Cupei Mondiale, contra Franţei, scor 2-4.

Luka Modric a câștigat în acest an Liga Campionilor, alături de Real Madrid, pentru ca apoi să fie desemnat cel mai bun jucător de la CM 2018, unde a ajuns până în finală. Aceste performanțe sunt suficiente pentru „Il Luce”: „Anul acesta îl merită Modric pentru ce a făcut la Real şi cu Croaţia, dar şi pentru o carieră punctată de succese”, a declarat tehnicianul român.

Mircea Lucescu știe cine va câștiga „Balonul de Aur”, după ce în acest an îl va lua Luka Modric

Dacă Mircea Lucescu e convins că Luka Modric merită “Balonul de Aur” în acest an, favoritul antrenorului român pentru anii viitori este superstarul Franței și al lui PSG, Kylian Mbappe: „Nu în acest an, dar în următorii se va întâmpla. Mbappe va fi viitoarea stea a fotbalului european sau chiar mondial”, a mai spus fostul antrenor al lui Şahtior Doneţk şi Zenit Sankt Petersburg.

Ajuns la 32 de ani Luka Modric a jucat la Real Madrid în 2012, când a fost transferat de la Tottenham pentru 30 de milioane de euro. Alături de madrileni, croatul a câștigat patru Ligi ale Campionilor, trei Supercupe ale Europei, trei Mondiale ale cluburilor, un titlu, o Cupă şi două Supercupe ale Spaniei cu Real Madrid.

În ultimii zece ani, “Balonul de Aur” a fost câştigat de numai doi jucători, Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo (câte cinci trofee). De altfel, în ciuda unui CM nu foarte spectaculos, portughezul este văzut de departe de către casele de pariuri drept principalul favorit pentru trofeul de cel mai bun jucător din lume.