Sport

Mircea Lucescu, bornă istorică în Liga Campionilor! Ce se întâmplă la meciul Dinamo Kiev – Benfica

Antrenorul Mircea Lucescu va stabili, marți, un record la care antrenorii români nici nu au curaj să viseze, în Liga Campionilor.
13.09.2021 | 19:14
Mircea Lucescu borna istorica in Liga Campionilor Ce se intampla la meciul Dinamo Kiev  Benfica
ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev, cu antrenorul Micea Lucescu pe bancă, va disputa marți, de la ora 22:00, primul meci din faza grupelor în actuala ediție a Ligii Campionilor.

Adversara ucrainenilor este Benfica Lisabona, iar meciul are o însemnătate aparte pentru tehnicianul de 76 de ani.

ADVERTISEMENT

Cifră incredibilă pentru Mircea Lucescu în Liga Campionilor

Campion în Ucraina cu Dinamo Kiev, la chiar primul sezon pe banca alb-albaștrilor, pentru Mircea Lucescu meciul cu Benfica Lisabona este cel cu numărul 110 în calitate de antrenor, în cea mai importantă competiție europeană intercluburi.

Performanța antrenorului reprezintă un veritabil record pentru un tehnician român. De altfel, ”Il Luce” o ține din record în record pe banca celor de la Dinamo Kiev.

ADVERTISEMENT

La sfârșitul săptămânii trecute Lucescu a bifat meciul cu numărul 50 pe banca grupării patronate de Igor Surkis, iar echipa a înscris golul cu numărul 100 sub comanda reputatului tehnician.

Anul acesta Dinamo Kiev nu a mai evolua în tururile preliminare al Ligii Campionilor, așa cum s-a întâmplat în sezonul precedent, și a fost repartizată în grupa E, alături de Benfica Lisabona, Bayern Munchen și Barcelona.

ADVERTISEMENT

Și în sezonul trecut misiunea lui Mircea Lucescu și Dinamo Kiev a fost una imposibilă, într-o grupă cu Barcelona, Juventus și Ferencvaros. Ucrainenii au încheiat pe locul 3 și și-au continuat aventura în Europa League de unde au fost eliminați, în optimi, de viitoarea câștigătoare a trofeului, Villareal.

Nu are de gând să se retragă prea curând

În vârstă de 76 de ani, Mircea Lucescu a mărturisit în vară, după ce a câștigat tripla cu Dinamo Kiev, campionat-Cupa-Supercupa, că nu are de gând să se retragă din activitate.

ADVERTISEMENT

Igor Surkis, miliardarul care deține pachetul majoritar de acțiuni al clubului Dinamo Kiev, i-a prelungit înțelegerea până în 2023, când Lucescu va împlini 78 de ani.

Cu toate că a câștiga tot ce putea câștiga în competițiile interne, Mircea Lucescu nu se bucură de sprijinul total al suporterilor lui Dinamo Kiev, fiind adesea contestat din cauza trecutului lui pe banca marii rivale Sahtior Donețk.

Presa din Ucraina susține că la finalul sezonului în curs românul ar putea fi înlocuit de legenda fotbalului ucrainean, Andrei Șevcenko.

ADVERTISEMENT