Sport

Mircea Lucescu, contestat de fanii lui Dinamo Kiev pe National Arena, la meciul Ucraina – Macedonia de Nord. Foto

Fanii lui Dinamo Kiev au continuat războiul împotriva lui Mircea Lucescu și pe National Arena, la meciul dintre Ucraina și Macedonia de Nord
18.06.2021 | 00:03
Mircea Lucescu contestat de fanii lui Dinamo Kiev pe National Arena la meciul Ucraina  Macedonia de Nord Foto
Mircea Lucescu, contestat de fanii lui Dinamo Kiev pe National Arena, la meciul Ucraina - Macedonia de Nord. Foto
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a vorbit despre parcursul Ucrainei la Campionatul European, în revista SuperEuro și e convins că țara sa de adopție se va califica din grupa cu Olanda, Austria și Macedonia de Nord.

De altfel, Dinamo Kiev, echipa antrenată de „Il Luce”, are nu mai puțin de zece jucători care au fost convocați de Andriy Shevchenko pentru acest turneu final, care va fi în premieră organizat și de București.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a fost contestat de fanii lui Dinamo Kiev și la EURO 2020, în meciul Ucraina – Macedonia de Nord

Mircea Lucescu nu a scăpat de apostrofările fanilor lui Dinamo Kiev nici măcar la București. Antrenorul ucrainienilor a fost prezent la meciul dintre Ucraina și Macedonia de Nord, câștigat cu 2-1 de către reprezentativa pregătită de fostul mare atacant, Andriy Shevchenko.

Banner-ul afisat de suporterii lui DInamo Kiev la meciul Ucraina - Macedonia de Nord de pe National Arena
Banner-ul afisat de suporterii lui Dinamo Kiev la meciul Ucraina – Macedonia de Nord de pe National Arena.

Ultrașii lui Dinamo Kiev îl contestă pe Mircea Lucescu încă din momentul în care a semnat cu echipa lui Igor Surkis, chiar dacă a câștigat tot ce se poate în acest sezon și a avut un parcurs foarte bun și în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Fostul antrenor al marii rivale Șahtior Donețk între 2004 și 2016, nu a scăpat de acest „tratament special” nici la EURO 2020, unde a anunțat dinainte că va fi prezent pentru a susține naționala Ucrainei, fiind însoțit la stadion de către reprezentații federației din țara vecină.

Ultrașii lui Dinamo Kiev duc un război neîntrerupt împotriva lui Mircea Lucescu

Ultrașii lui Dinamo Kiev au început să îl conteste pe Mircea Lucescu chiar de la primul meci din Supercupa Ucrainei, când Dinamo Kiev a câștigat cu 3-1 în fața marii rivale, Șahtior, însă fanii nu au fost impresionați de acest lucru.

ADVERTISEMENT

Ba, mai mult, la meciul din Liga Campionilor împotriva lui Ferencvaros, suporterii contestarii au declarat că vor susține adversara directă, care este antrenată de fostul mare jucător al lui Dinamo Kiev, Serhiy Rebrov.

La toate meciurile de pe teren propriu sau din deplasare, ultrașii lui Dinamo Kiev au folosit scandări rasiste la adresa lui Mircea Lucescu, pe care l-au numit „țigan” și au afișat mai multe bannere cu mesajele: „Lucescu, pleacă!” și „Surkis, rușinea lui Dinamo”. De altfel, antrenorul român a ales să se refugieze în cantonamentul echipei de teama ultrașilor, unde a locuit pentru o perioadă.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu, scandal cu fanii în timpul semifinalei din Cupa Ucrainei

Ultrașii lui Dinamo Kiev au adoptat tactici din ce în ce mai agresive în războiul împotriva lui Mircea Lucescu, iar un grup suporteri se așează permanent la meciuri în spatele băncii tehnice a antrenorului român. Mircea Lucescu nu a mai rezistat injuriilor, iar în acest final de sezon a avut un schimb de replici dur cu fanii în semifinalele Cupei Ucrainei.

Fanii au motivat de mai multe ori de ce continuă aceste proteste, care nu au legătură cu calitățile de antrenor ale lui Mircea Lucescu: „Motivul deciziei noastre nu are legătură cu calitățile profesionale ale românului, ci cu cele umane, care, în mod categoric, nu ne reprezintă. Astfel, decizia noastră nu se va schimba, indiferent de câte trofee va câștiga. Chiar dacă Lucescu va câștiga Liga Campionilor pentru Kiev, tot se va auzi din tribune: ‘Lucescu, go away!’ (n.r – Lucescu, pleacă!). Lucescu nu are ce să caute la Dinamo Kiev. Este punctul nostru de vedere, avem dreptul să-l spunem și să ni-l apărăm la fiecare meci”, a transmis facțiunea White Boys Club, potrivit 24tv.ua.

Mircea Lucescu a vorbit despre acest conflict, mai ales că s-a discutat despre o posibilă demisie a antrenorului la începutul mandatului său la Dinamo Kiev: „Pe mine nu mă interesează. Mie îmi pasă de relația mea cu jucătorii și cu jocul pe care îl practică. Eu sunt profesionist și fiind profesionist las sentimentele în spate pentru a putea da clubului tot ce am acumulat în acești ani ca experiență. E un grup de ultrași împins de la spate de cineva. În sfarsit, nici nu contează”, a explicat Lucescu conflictul.

„Întotdeauna, momentul câștigării campionatului mi-a adus o mulțime de emoții pozitive. Dar azi, pentru prima oară, nu mă bucur de campionat. Campion sub conducerea unui antrenor urât, care în 12 ani a devenit unul dintre promotorii dușmăniei Donețkului față de Kiev, care a fost folosită în terenul fertil hrănit în general de Partidul Regiunilor (n.r. grupare politică pro-rusă care se bucură de susținere în estul Ucrainei) și, în particular, de Ahmetov”, a scris Vitaly Șeremeta, unul dintre liderii grupării „Druzi Dynamo”.

ADVERTISEMENT