Sport

Mircea Lucescu dă cărțile pe față. Când are de gând să se retragă din activitate: „Atunci mă voi opri”

Cel mai titrat antrenor român al ultimelor decenii a vorbit din nou despre momentul în care se va retrage definitiv din antrenorat.
11.07.2021 | 13:23
Mircea Lucescu da cartile pe fata Cand are de gand sa se retraga din activitate Atunci ma voi opri
ADVERTISEMENT

La cei aproape 76 de ani ai săi (n.r. pe care îi va împlini chiar la sfârșitul lunii iulie), Mircea Lucescu se pregătește pentru un nou sezon de foc alături de Dinamo Kiev. După ce a reușit eventul în Ucraina, așteptările sunt uriașe: trebuie nu doar să repete performanța, ci și să aibă un parcurs cât mai bun în Liga Campionilor.

Cât despre retragerea definită din activitate, reputatul tehnician român a lăsat de înțeles că va lua o asemenea decizie doar atunci când valorile după care s-a ghidat de-a lungul carierei se vor risipi una câte una.

ADVERTISEMENT

Mă voi opri atunci când nu voi mai avea ambiţie, motivaţie şi entuziasm”, a mărturisit acesta într-un interviu acordat recent. Impresionat de performanțele sale, patronul Igor Surkis i-a prelungit, însă, contractul și nu concepe să pună punct colaborării mai devreme de vara lui 2023.

Mircea Lucescu și momentul retragerii. Când are de gând să pună punct carierei de antrenor

Nu mă gândesc (n.r. la retragere). Mă voi opri atunci când nu voi mai avea ambiţie, motivaţie şi entuziasm. Bineînţeles, şi starea de sănătate va conta.

ADVERTISEMENT

Cât timp mă voi bucura de aceste lucruri, voi continua să lucrez. Generaţiile se schimbă, dar fotbalul rămâne acelaşi. E necesar să te adaptezi în anumite aspecte: pregătire, analiză şi rezultate.

Principalele lucruri sunt meciurile şi antrenamentele, dar educația are la rândul ei un rol extrem de important. Un jucător bun e un jucător inteligent. Dar cunoștințele lor nu trebuie să se rezume doar la terenul de fotbal.”, a declarat Mircea Lucescu pentru ediţia tipărită a cotidianului Blick.

ADVERTISEMENT

A fost la un pas să antreneze în Elveția: „Președintele a vrut să vin înaintea noului sezon”

A reușit eventul cu Dinamo Kiev, punând capăt hegemoniei rivalei Șahtior la primul sezon după revenirea în Ucraina, dar destinul său putea fi cu totul altul. Asta pentru că „Il Luce” era tentat să dea curs ofertei venite din partea elvețienilor de la FC Sion.

Am discutat cu preşedintele lui Sion prima dată în decembrie 2019, apoi în primăvara lui 2020. Din cauza coronavirusului, campionatul a fost întrerupt şi totul s-a blocat.

ADVERTISEMENT

El a vrut să vin înaintea noului sezon. M-a sunat şi mi-a spus că ar trebui să vin în patru zile la Sion, dar era imposibil atât de repede. Totul a căzut, dar am rămas într-o relaţie bună.

Fără coronavirus, aş fi antrenat Sion și ar fi fost o mare provocare. Nu ar fi fost nicio problemă pentru mine că președinte nu are răbdare. Se spune este vulcanic, dar ăsta ar fi fost rolul meu, să reușesc să-l calmez datorită muncii mele și rezultatelor”, a dezvăluit Mircea Lucescu în același interviu.

ADVERTISEMENT