Sport

Mircea Lucescu, Dan Petrescu și Anghel Iordănescu, dezamăgiți de Ucraina: „Sunt extrem de nemulțumit! E inexplicabil”

Mircea Lucescu, Dan Petrescu și Anghel Iordănescu au fost dezamăgiți de înfrângerea Ucrainei în fața Austriei, scor 0-1.
21.06.2021 | 21:23
Mircea Lucescu Dan Petrescu si Anghel Iordanescu dezamagiti de Ucraina Sunt extrem de nemultumit E inexplicabil
ADVERTISEMENT

Cei trei mari antrenori și foști jucători români se așteptau la mai mult din partea trupei lui Andrey Shevcenko, care avea nevoie de minim un rezultat de egalitate pentru a avea mai multe șanse la calificărea în fazele superioare ale EURO 2020.

Mircea Lucescu a fost supărat și din cauza jucătorilor pe care Dinamo Kiev, echipa sa, i-a trimis la Campionatul European și care nu s-au ridicat la nivelul competiției.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu, Dan Petrescu și Anghel Iordănescu, dezamăgiți de Ucraina

Mircea Lucescu a vorbit imediat după eșecul Ucrainei în fața Austriei, de pe Arena Națională, fiind dezamăgit de evoluția ucrainenilor: „Eu mă gândesc doar la joc și sunt extrem nemulțumit.

Nu mi-a plăcut rezultatul, am impresia că echipa a intrat cu gândul la un meci nul. Austriecii au profitat de multe pase greșite. Meciul din seara aceasta mi s-a părut inexplicabil.

ADVERTISEMENT

Sunt convins că în alt meci ca cel de azi, scorul ar fi fost altul. În fotbal se poate întâmpla orice. L-aș vedea pe Marco Rossi pe banca naționalei noastre, l-am avut și elev și e un tip foarte bun”.

Înaintea meciului, Mircea Lucescu a fost asaltat de fanii Ucraineni la sosirea la stadion.

Dan Petrescu a recunoscut că a ținut cu selecționata lui Andrey Shevcenko și a rămas dezamăgit de prestația elevilor săi: „Se aștepta toată lumea la un egal. Ucraina are șansa ei, dar merita Austria să câștige, și eu am ținut cu Ucraina, recunosc.

ADVERTISEMENT

Cred că organizarea a fost destul de bună, grupa nu a fost spectaculoasă, dar UEFA nu are ce să ne reproșeze. Sper să vină chiar Franța la București”.

„Șumudică e un antrenor cu experiență, dar la CFR nu e ușor, că dacă era ușor și Edi poate rămânea la echipă. Sunt mici șansele pentru Champions League, dar sunt reale”, a mai spus „Bursucul” despre venirea lui Marius Șumudică pe banca tehnică a CFR-ului.

ADVERTISEMENT

„M-a dezamăgit Ucraina!”

Anghel Iordănescu a fost și el dezmăgit de naționala Ucrainei, despre care a spus că s-a demoralizat imediat după golul primit: „M-a dezamăgit Ucraina, o echipă care a fost ștearsă și care s-a demoralizat după golul primit.

Calificarea e meritată pentru Austria și ceea ce privește Ucraina, poate spera cu puțină șansă. Shevcenko a fost un jucător de mare clasă, dar una e experiența la echipa de club și alta la națională.

Dacă faceți referire la Mirel Rădoi, eu am încredere în el și cred că poate să facă treabă. Eu aș vrea să vină Franța la București”.

„Revenirea lui Gică Hagi e lucrul pozitiv, avem nevoie de el, i-am simțit lipsa, mai ales că a pledat pentru tinerii jucători. El a dat identitate echipei lui și a fost binevenită pentru fotbalul românesc.

E un pas înainte pentru fotbalul din Dobrogea și pentru fotbalul din România”, a spus Anghel Iordănescu despre fuziunea dintre Farul și Viitorul.

ADVERTISEMENT