Sport

Mircea Lucescu, declarație sfâșietoare despre situația din Ucraina: „Sufletul și inima mea sunt la Kiev!”

Mircea Lucescu (76 de ani), antrenorul celor de la Dinamo Kiev, a avut o declarație sfâșietoare despre situația din Ucraina, țară aflată sub asediul Rusiei.
27.02.2022 | 17:17
Mircea Lucescu declaratie sfasietoare despre situatia din Ucraina Sufletul si inima mea sunt la Kiev
Mircea Lucescu (76 de ani), antrenorul celor de la Dinamo Kiev, a avut o declarație sfâșietoare despre situația din Ucraina, țară aflată sub asediul Rusiei
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a fost nevoit să revină în România, după ce Vladimir Putin a ordonat trupelor rusești să intre în Ucraina și să pornească, practic, un adevărat război.

Mircea Lucescu, declarație sfâșietoare despre situația din Ucraina

„Il Luce” susține că, deși în prezent se află în România, „sufletul și inima sa” sunt alături de oamenii din Kiev, care trec prin momente tragice. Totodată, acesta este convins că ucrainenii nu se vor da bătuți în fața atacurilor Rusiei.

ADVERTISEMENT

„Soția și membrii familiei mele au văzut imaginile de la TV și m-au rugat de mai multe zile să revin în România. Asta am făcut, după ce am vorbit cu președintele și cu jucătorii.

Sunt în contact cu ei, a trebuit să găsesc o modalitate să îi iau de la Kiev. Mai ales pe jucătorii cu familii. Unii dintre ei au mulți copii.

ADVERTISEMENT

Nu a fost nicio televiziune la baza lui Dinamo. Televiziunea ucraineană nu a vrut să distragă populația și nu au existat imagini multe cu războiul.

Multe informații au ajuns la mine de la rude din România și de la mai mulți prieteni de peste tot din lume, chiar și de la Brescia.

ADVERTISEMENT

Ucrainenii sunt un popor mândru, sunt atașați de pământul lor. Pot garanta că vor lupta și că vor rezista mult timp.

Oamenii din Rusia, sunt sigur că sunt împotriva războiului. Am văzut imagini cu demonstrații la Sankt Petersburg și Moscova.

ADVERTISEMENT

Președintele Putin a pornit războiul, nu cetățenii ruși. De-abia aștept să mă întorc la Kiev pentru a-mi duce la capăt contractul cu Dinamo, chiar dacă mi se pare greu de crezut că asta se va întâmpla.

Dar nu îmi spuneți că am venit la o viața normală în România. Este o mare greșeală. Sufletul și inima mea sunt la Kiev.

Sunt alături de jucătorii mei și de toți care sunt acolo. Sunt norocos că am ajuns în România, dar sunt alături de oamenii rămași în Kiev”, a declarat Mircea Lucescu, pentru new.sport.ua.

ADVERTISEMENT