Fotbal international

Mircea Lucescu, demis oficial de la naționala Turciei! Prima reacție a românului

11.02.2019 | 16:06
Mircea Lucescu demis oficial de la nationala Turciei Prima reactie a romanului

Mircea Lucescu a fost demis oficial de la naționala Turciei! Federația e cea care a anunțat rezilierea contractului cu antrenorul român. Cele două părți au ajuns la o înțelegere în privința încetării raporturilor contractuale. Până pe 30 iunie trebuia să stea Mircea Lucescu pe banca tehnică a turcilor. Între timp, antrenorul român și oficialii turci au decis că pentru națională cel mai indicat ar fi să vină un selecționer care să fie sigur că va duce campania de calificare la EURO 2020 la bun sfârșit.

„Cred că ne-am îndeplinit misiunea de a reînnoi și întineri naționala Turciei. În situația actuală și în vederea campaniei de calificare la EURO 2020, am căzut de acord să ne despărțim, pentru un viitor mai lin atât pentru Federație, cât și pentru noul antrenor. Vreau să mulțumesc atât președintelui Federației cât și membrilor Comitetului executiv, pentru susținere și încrederea în mine și în metodele mele, dar și echipei mele, care m-a ajutat în această etapă. Turcia va avea mereu un loc special în inima mea”, a declarat Mircea Lucescu pentru site-ul oficial al Federației turce de fotbal

Mircea Lucescu, demis oficial de la naționala Turciei! Lucescu
Mircea Lucescu a pregătit naţionala Turciei preţ de 17 partide

Mircea Lucescu, demis oficial de la naționala Turciei!

„Comitetul executiv al Federației turce de fotbal a ajuns la un acord cu selecționerul Mircea Lucescu pentru a încheia contractul, în urma întrevederii ce a avut loc azi cu antrenorul român. Federația îi este etern recunoscătoare lui Mircea Lucescu pentru contribuția adusă fotbalului turcși interesul său pentru jucătorii tineri, care reprezintă viitorul naționalei. Îi dorim toate cele bune în carieră”, au scris oficialii Federației turce.

De remarcat că Mircea Lucescu va fi înlocuit de Senol Guneș, antrenorul lui Beșiktaș. Guneș va putea antrena pentru moment în paralele cele două formații. 17 meciuri a rezistat antrenorul român pe banca tehnică a Turciei. Doar 4 victorii a obţinut Mircea Lucescu, prea puţin pentru şefii de la Istanbul. Alte 6 rezultate de egalitate și 7 înfrângeri se mai regăsesc în palmaresul antrenorul român ca selecţioner al Turciei.

  • 2017 este anul în care Mircea Lucescu a preluat echipa naţională a Turciei