IL LUCE, DESFIINŢAT de un campion mondial!

Mircea Lucescu a primit o veste proastă din Italia. Omul pe care Il Luce s-a lăudat mereu că l-a lansat în fotbalul mare, l-a criticat în cartea autobiografică. Andrea Pirlo şi-a început...
18.04.2014 | 15:13
IL LUCE DESFIINTAT de un campion mondial
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a primit o veste proastă din Italia. Omul pe care Il Luce s-a lăudat mereu că l-a lansat în fotbalul mare, l-a criticat în cartea autobiografică. Andrea Pirlo şi-a început cariera la Brescia, sub mandatul lui Lucescu. Cei doi au mai lucrat împreună la Inter Milano. Experienţa cu Il Luce de la Milano a fost una neplăcută pentru Pirlo. ”Mircea Lucescu a avut tendinţa să-i favorizeze pe jucătorii mai în vîrstă din lot. Eu aveam doar 19 ani. La Inter, am avut nu mai puţin de patru antrenori în acel an, 1999. Mă trezeam dimineaţa şi nu mai ştiam care e tehnicianul nostru.”, povesteşte vedeta lui Juventus în cartea autobiografică.

Lucescu DISTRUGE o legendă

Mircea Lucescu nu renunţă la lupta pentru titlu în Ucraina. În ultima etapă, Şahtiorul a învins-o la Kiev pe marea rivală, Dinamo. S-a terminat 2-0 pentru campioni, care sunt lideri, dar au un meci în plus faţă de urmăritoarea Dnipro, aflată la egalitate de puncte. Înfrîngerea în faţa lui Mircea Lucescu i-a fost fatală lui Oleh Blohin. Antrenorul lui Dinamo, fost selecţioner al Ucrainei, a fost obligat să-şi dea demisia. Serghei Rebrov este noul tehnician al dinamoviştilor.

ADVERTISEMENT

Meciul 300 în Ucraina, partida 150 în deplasare

Il Luce este antrenorul străin cu cele mai multe meciuri disputate în campionatul Ucrainei. La Kiev, a fost partida cu numărul 300 şi deplasarea cu numărul 150. Bilanţul este pozitiv pentru Lucescu. 231 de victorii, 41 de remize şi doar 28 de înfrîngeri. Victoria cu Dinamo o menţine pe Şatior în cursa pentru titlu. Am meritat să cîştigăm. Campionatul nu este încheiat, mai sunt destul de multe meciuri de disputat. Victoria este foarte importantă. Cu Dinamo am folosit doar jucători care erau mai vechi, cei cu care am luat campionatul anul trecut. Cînd am jucat cu fotbaliştii noi, am pierdut puncte preţioase. Aşa am ajuns în situaţia să fim pe 2.”, a declarat imediat după meci Mircea Lucescu.