Fotbal intern

Mircea Lucescu, despre demiterea lui Edi Iordănescu: “Este incredibil! Nu mă așteptam”

31.07.2018 | 08:16
Mircea Lucescu despre demiterea lui Edi Iordanescu Este incredibil Nu ma asteptam

Mircea Lucescu a vorbit despre demiterea lui Edi Iordănescu de la CFR Cluj, spunând că nu se aștepta ca tehnicianul să fie dat afară după doar trei meciuri pe banca ardelenilor. “Il Luce” este de părere că Iordănescu trebuia lăsat să își continue munca la Cluj.

România și Turcia debutează în curând în Liga Națiunilor, competiție care ne poate aduce calificarea la Campionatul European de Fotbal 2020. România va întâlni Muntenegru pe 7 septembrie, în timp ce selecționata antrenată de Mircea Lucescu va întâlni gazda Campionatului Mondial 2018, Rusia. “Sunt meciuri interesante, sunt meciuri de pregătire pentru preliminariile Campionatului European. Sunt, într-un fel, meciuri semi-oficiale, s-a decis ca echipele să participe la această competiţie la un nivel egal de valoare. Şi pentru România, şi pentru noi, pentru echipa Turciei, sunt meciuri importante. Avem speranţe că vom reuşi o performanţă”, a declarat Lucescu.

Antrenorul român a părut uimit de faptul că Edi Iordănescu a fost demis de pe banca tehnică a lui CFR Cluj. “Nu mai spun… este incredibil! Din punctul meu de vedere, nu mă aşteptam. A câştigat, totuşi, o competiţie, Supercupa României, a jucat contra echipei care reprezintă un fotbal avansat, cum e cel suedez. În momentul de faţă, fotbalul suedez este peste nivelul nostru. Cred că ar fi meritat să continue şi să i se dea posibilitatea să arate ce ştie. Pentru că el era obligat să schimbe un stil de joc cu un complet alt stil de joc. De aceea, consider că a fost o mare greşeală”, a spus “Il Luce”.

Demiterea lui Edi Iordănescu a surprins pe toată lumea

Campioana României a oficializat demiterea antrenorului de 40 de ani printr-un comunicat de presă.  Tehnicianul s-a despărţit de formaţia din Gruia după trei meciuri la cârma clujenilor. “În urma unui proces de modificare a structurii administrative, clubul CFR 1907 Cluj a ajuns la un acord privind rezilierea pe cale amiabilă a relațiilor contractuale cu antrenorul principal Edward Iordănescu și cu staff-ul său, aceștia făcând parte din vechiul proiect. Părțile și-au strâns mâna, au rămas în cele mai bune relații și nu au ce să-și reproșeze, toți cei implicați având singurul scop de a ajuta CFR-ul să își atingă obiectivele stabilite. Mulțumim și mult succes în continuare!”, au anunţat oficialii lui CFR Cluj pe site-ul oficial al clubului.

Decizia prin care tehnicianul a fost demis de pe banca ardelenilor a luat prin surprindere pe toată lumea. Despre demiterea lui Edi Iordănescu a vorbit și tatăl său, fostul selecționer al echipei naționale. “Efectiv nu mi-a venit să cred, nu am înțeles, nu am vorbit prea multe cu Edi, foarte scurt, în câteva rânduri, dar era după meci, sub tensiune, sub presiune. Din păcate ăsta este fotbalul românesc. Eu cred că a ajuns într-un moment delicat la CFR Cluj, acolo fiind, înțelegând de la presă, fiind două tabere care își doreau să pună mâna pe putere. Din păcate suferă fotbalul. Eu cred că au făcut o greșeală și nu mă refer că este băiatul meu”, a declarat Anghel Iordănescu.