Sport

Mircea Lucescu, despre relația tensionată cu Pep Guardiola. De ce l-a certat ”Il Luce” pe spaniol!? ”M-a jignit de două ori”

Cel mai titrat antrenor român, Mircea Lucescu, a dezvăluit că între el și Pep Guardiola este o rivalitate acerbă și că spaniolul l-a jignit de două ori de-a lungul anilor.
28.05.2021 | 09:56
Mircea Lucescu despre relatia tensionata cu Pep Guardiola De ce la certat Il Luce pe spaniol Ma jignit de doua ori
ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat presei din Ucraina, ”Il Luce” a povestit cele două momente tensionate și a mărturisit că l-a certat pe tehnicianul spaniol.

Ambele episoade s-au consumat în timpul unor întâlniri din Liga Campionilor, la capătul cărora echipele lui Guardiola s-au impus în fața celei pregătite de Lucescu.

ADVERTISEMENT

Lucescu și Guardiola, doi colecționari de trofee

Mircea Lucescu și Pep Guardiola sunt doi veritabili colecționari de trofee. Deocamdată antrenorul român conduce la acest capitol, cu 36 de trofee cucerite în carieră, spaniolul având ”doar” 31.

Dincolo de respectul pe care și-l poartă reciproc, Lucescu, 75 de ani, a povestit două momente în care nu a ezitat să-l certe pe mai tânărul său coleg de breaslă.

ADVERTISEMENT

”M-a jignit de două ori. În 2008, când o conduceam pe Barcelona cu 1-0 în minutul 86, iar jucătorii săi nu ne-au dat mingea înapoi după ce băieții mei o trimiseseră intenționat în afara terenului.

Până la urmă, am fost învinși, 1-2. Nu puteam accepta ca o asemenea echipă să se poarte astfel. Am început să urlu la Guardiola, la Barcelona, la toți. 

ADVERTISEMENT

A doua oară, tot cu Șahtior, în optimile Ligii, în 2015. El era la Bayern. După 0-0 la Lvov, Kucer a fost eliminat chiar la startul returului și adversarii au marcat din penalty.

Până la urmă, ne-au bătut cu 7-0 și l-am văzut pe Guardiola sărind de bucurie și la golurile de 5-0, de 6-0. Trebuie să ne respectăm”, a menționat Mircea Lucescu, în presa din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a cucerit titlul și Cupa în Ucraina

Antrenorul român este unul dintre cei mai longevivi și respectați tehnicieni care au activat vreodată în fotbalul ucrainean.

După 12 ani plini de succese pe banca lui Șahtior Donețk, Lucescu a acceptat în vara anului trecut provocarea de a antrena marea rivală, Dinamo Kiev.

Alegerea a fost inspirată și ”Il Luce” și-a trecut în palmares încă două trofee: titlul de campion, primul pentru Dinamo Kiev, după cinci ani, și Cupa Ucrainei.

Recent, antrenorul român și patronul lui Dinamo Kiev, Igor Surkis, au anunțat că vor continua colaborarea și în sezonul viitor.

ADVERTISEMENT