Sport

Mircea Lucescu, despre situaţia dificilă de la Dinamo Kiev: ”Nu am băgat în seamă răutățile din Ucraina că voi pleca și voi lăsa echipa la greu”

Dinamo Kiev a remizat cu Fenerbahce în prima manșă din Champions League, iar Mircea Lucescu a vorbit despre zvonurile nefondate care se lansează în Ucraina.
23.07.2022 | 18:25
Mircea Lucescu despre situatia dificila de la Dinamo Kiev Nu am bagat in seama rautatile din Ucraina ca voi pleca si voi lasa echipa la greu
Dinamo Kiev a remizat cu Fenerbahce în prima manșă din Champions League, iar Mircea Lucescu a vorbit despre zvonurile nefondate care se lansează în Ucraina. Sursă foto: Twitter FC Dynamo Kyiv
ADVERTISEMENT

Meciul tur, disputat în Polonia din cauza războiului din Ucraina, s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, dar tehnicianul român speră în continuare în calificare.

Mircea Lucescu, trist din cauza zvonurilor că ar pleca de la Dinamo Kiev

În ciuda situației dificile prin care trece Dinamo Kiev, la fel ca întreg fotbalul din Ucraina, Mircea Lucescu este în continuare acuzat de fel și fel de lucruri și s-a arătat dezamăgit de zvonurile care nu au legătură cu adevărul și care sunt scoase doar pentru a-i afecta imaginea.

ADVERTISEMENT

”Încerc să-mi fac datoria de om, să nu-i las într-o situație dificilă. Nu am băgat în seamă răutățile din Ucraina că voi pleca și voi lăsa echipa la greu. Sunt o mulțime de oameni care vorbesc doar așa ca să se afle în treabă, dar să știți că sunt o mulțime și în România.

Sunt tot felul de oameni ratați și agresivi, și nu spun decât niște prostii mai mari decât ei, numai ca să se bage în seamă. Așa este lumea noastră, ca și aici, ca și în România, ca peste tot. Știți cum este, cine poate face, iar cine nu, comentează, înjură sau dă sfaturi”, a declarat Lucescu, la Radio Sport Total FM.

ADVERTISEMENT

”Il Luce”, explicații pentru remiza cu Fenerbahce

Tehnicianul român s-a arătat mulțumit de prestația echipei sale în meciul tur cu Fenerbahce, considerând că nu se putea obține mai mult la primul joc oficial după o pauză de 8 luni.

”A fost un meci echilibrat, Fenerbahce a făcut transferuri foarte bune, de partea lor au fost foarte multe aspecte pozitive. S-au pregătit acasă într-o bază și nu au fost pe drumuri ca noi, iar mai mult de atât au avut posibilitatea să facă transferuri așa cum antrenorul le-a dorit.

ADVERTISEMENT

Foarte mulți factori au fost împotriva noastră, plus faptul că noi jucăm pe un teren neutru, nu pe terenul nostru. Acolo au fost foarte mulți turci și s-au auzit încurajările lor. Mă aștept ca la Istanbul să fie mult mai buni.

La noi a fost primul meci după 8 luni de inactivitate, iar meciurile acelea umanitare pentru pace și umanitare nu contează prea mult, pentru că se transformă și într-o pace în terenul de joc.

ADVERTISEMENT

Este nevoie de alt ceva, am jucat cu destulă prudență ca în primul meci să nu clacăm să avem șanse în următorul joc. Ei au avut mai mult șuturi pe poartă, dar noi am avut mai multe ocazii clare de a marca”, a spus ”Il Luce”.

Lucescu nu vrea campionat în exil

Mai marii fotbalului din Ucraina au luat în calcul reluarea campionatului într-o țară străină, însă Mircea Lucescu nu s-a arătat de acord cu o astfel de decizie: ”Campionatele trebuie să se joace acolo unde există acest campionat, nu în exil.

Deci campionatul trebuie să se joace în Ucraina și acesta este lucrul cel mai important. Nu poți să joci un campionat în extern, pentru că fiecare club de fotbal are proprii suporteri care nu vin”.

În cele din urmă, Vadim Gudzeit, Ministrul Tineretului şi Sportului din Ucraina, a anunţat data de 23 august, Ziua Drapelului, ca momentul când sezonul 2022-2023 va porni la drum. Meciurile se vor disputa în Ucraina, fără spectatori, cu permisiunea administraţiilor militare locale. De asemenea, stadioanele trebuie să aibă un adăpost antiaerian, care să fie echipat conform standardelor de siguranţă.

ADVERTISEMENT