Lucescu, selecţioner dacă Lupescu vine la FRF? "Voi fi mai apropiat"

ionut lupescu, mircea lucescu, razvan burleanu, frf, selectioner

Mircea Lucescu a vorbit despre posibilitatea de a prelua echipa naţională în cazul în care Ionuţ Lupescu se va impune în faţa lui Burleanu la alegerile FRF.

Mircea Lucescu a recunoscut că se va apropia de fotbalul românesc în cazul în care Ionuţ Lupescu va fi noul şef de la FRF. Totuşi, a insistat că nu se pune problema ca el sau Răzvan Lucescu să revină în postura de selecţioner.

"Cu siguranţă voi fi mai apropiat. În nici un caz nu se pune problema să revin selecţioner, e timpul celor mai tineri. Ştii câţi ani am? Răzvan are şi el altă treabă la greci, e un antrenor foarte bun, recunoscut peste tot", a spus Mircea Lucescu la o televiziune de sport. 

Lucescu a mai explicat că susţinerea sa pentru Lupescu nu înseamnă că ar avea ceva împotriva lui Răzvan Burleanu, despre care spune că a făcut treabă bună la nivel administrativ.

"Îl susţin pe Lupescu pentru că este momentul să apară un om legat de fenomen în fotbalul românesc, acceptat de marea masă a suporterilor. Eu nu spun că Răzvan Burleanu nu a făcut treabă, a mişcat multe lucruri din punct de vedere administrativ.

Dar obligaţia este să ducem echipa naţională spre turneele finale. La UEFA s-a comportat foarte bine, am văzut ce relaţii avea cu Platini. S-a descurcat bine, şi-a făcut prieteni. A venit momentul să preia federaţia.

Îl susţin fără să fiu împotriva lui Burleanu. El a fost considerat un intrus în familia fotbalului românesc. S-a creat o atmosferă care nu ajută performanţa", sa mai spus Mircea Lucescu. 

Alegerile pentru stabilirea noului şef al Federaţiei Române de Fotbal vor avea loc pe 18 aprilie 2018. Răzvan Burleanu, Ionuţ Lupescu, Marcel Puşcaş, Victoraş Iacob, Sorin Răducanu şi Adrian Teodorescu şi-au anunţat candidatura.