Fotbal international

Mircea Lucescu, dezvăluire incredibilă despre tiki-taka: ”România din 1970 este la originea jocului Barcelonei”

25.07.2020 | 18:27
Mircea Lucescu dezvaluire incredibila despre tikitaka Romania din 1970 este la originea jocului Barcelonei
Proaspătul antrenor al echipei Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, a făcut o dezvăluire incredibilă despre jocul tiki-taka prestat de FC Barcelona
ADVERTISEMENT

Proaspătul antrenor al echipei Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, a făcut o dezvăluire incredibilă despre jocul tiki-taka prestat de FC Barcelona.

Președintele grupării ucrainene, Igor Surkis, a anunțat că românul a semnat un contract pe doi ani cu drept de prelungire pentru încă unul și va primi un  salariu stagional de 3 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Vestea i-a luat prin surprindere pe fanii lui Dinamo Kiev, din cauza trecutului la rivala Șahtior Donețk al lui Mircea Lucescu, și-a  l-au amenințat pe român încă din primele ore.

Dezvăluire despre tiki-taka, marca Mircea Lucescu

Până să se apuce de treabă în Ucraina, Mircea Lucescu a oferit un amplu interviu pentru francezii de la sofoot.com și le-a dezvăluit acestora că nu FC Barcelona a inventat tiki-taka, acest stil fiind folosit prima dată în România.

ADVERTISEMENT

”Spre sfârșitul anilor 1960, antrenorul naționalei noastre Angelo Niculescu a făcut o constatare. Noi nu eram nici rapizi, nici agresivi, nici direcți, nu aveam aceste calități. Dar noi, românii, eram maeștri în arta de a pasa mingea”, a declarat ”Il Luce”.

”Era ceva înnăscut, ca la spanioli, portughezi sau italieni. Și atunci, Niculescu a decis că noi trebuie să dictăm ritmul pe teren și am creat acest stil care constă în pase numeroase, în a construi din spate, a schimba frecvent orientarea jocului”, a continuat tehnicianul.

ADVERTISEMENT

”A devenit o caracteristică a jocului nostru care s-a impus și mai târziu. Este stilul precursor al tiki-taka, nu la nivelul conceptualizat, dar putem spune că România ’70 este la originea jocului Barcelonei”, a menționat Lucescu.

În ciuda faptului că peste o săptămână va împlini 75 de ani, Mircea Lucescu rămâne unul dintre cei mai bine cotați tehnicieni. Salariul de trei milioane de euro pe care îl va încasa la Dinamo Kiev îl duce în topul celor mai bine plătiți antrenori români ai momentului.

ADVERTISEMENT

FANATIK a intrat în posesia unor imagini filmate în seara dinaintea plecării în Ucraina, în care Mircea Lucescu apare alături de Dinu Gheorghe, un foarte bun prieten. Acesta a fost ultimul om cu care s-a sfătuit tehnicianul înainte de a merge și semna cu Dinamo Kiev.

ADVERTISEMENT