Sport

Mircea Lucescu şi-a atenţionat jucătorii înainte de Benfica – Dinamo Kiev! Ucrainenii, la ultimul meci în Liga Campionilor

Grupele Ligii Campionilor se vor încheia și pentru echipa ucraineană Dinamo Kiev, care nu poate urca de pe ultimul loc al clasamentului. Totuși, Mircea Lucescu nu merge în vacanță la Lisabona.
07.12.2021 | 22:46
Mircea Lucescu sia atentionat jucatorii inainte de Benfica  Dinamo Kiev Ucrainenii la ultimul meci in Liga Campionilor
ADVERTISEMENT

Deplasarea de pe terenul celor de la Benfica Lisabona, pentru ucraineni, poate însemna și acumularea unui bonus financiar, în cazul unui rezultat pozitiv, dar și o evoluție bună, care să mai îndulcească amarul necalificării.

Mircea Lucescu: ”Dinamo Kiev merita să aibă mai mult noroc”

În cadrul conferinţei de presă premegătoare meciului cu Benfica, Mircea Lucescu a declarat că: ”Dinamo Kiev merita să aibă mai mult noroc. Echipa mea a avut două meciuri bune în Liga Campionilor, cu Barcelona (0-1) și Bayern Munchen (1-2) din care merita mai mult”.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu, în conferința de presă de la Estadio Da Luz, a vorbit despre întârzierea de la aeroport, fapt care a făcut ca echipa sa să petreacă 12 ore până la destinație. Lucescu nu crede că meciul din campionatul intern, 3-0 în deplasarea de la Veres, va afecta randamentul echipei la Lisabona, dar totuși nu era mulțumit de acest fapt neprevăzut, cauzat de întârzierea avioanelor.

“Il Luce” şi-a atenţionat jucătorii înaintea meciului de la Lisabona şi le-a trasnsmis că îşi doreşte ca aceştia să fie profesionişti. “Primul meci din grupe, 0-0 acasă cu Benfica, trebuia câștigat. Această echipă joacă în formulă omogenă de doi ani și sunt jucători care vor crește. Sper să vor trata meciul cu profesionalism. Vreau să demonstreze şi acum ceea ce au arătat în prima partidă. Meciurile cu Barcelona și Bayern Munchen au demonstrat acest lucru”.

ADVERTISEMENT

Lucescu este convins că Benfica va juca numai cu gândul la victorie și la calificarea în primăvara europeană, mai ales după eșecul din derby-ul citadin, cu Sporting.

Calculele calificării în grupa lui Dinamo Kiev

Din această grupă a Ligii Campionilor, care se încheie miercuri seară, Bayern Munchen este deja calificată, având 15 puncte. Bavarezii joacă împotriva Barcelonei, care are 7 puncte, catalanii având superstițiile lor legate de acest meci.

ADVERTISEMENT

Benfica Lisabona, cu 5 puncte, poate să prindă locul al doilea numai în cazul unui succes în fața echipei lui Mircea Lucescu. În caz de egalitate la puncte, portughezii sunt avantajați în fața Barcelonei, grație rezultatelor directe.

Barcelona a marcat numai două goluri în această grupă, având golaveraj negativ, 2-6. Dinamo Kiev are golaveraj 1-9 și un singur punct, după egalul cu Benfica.

ADVERTISEMENT

În campionatul Ucrainei, Șahtior Donețk și Dinamo Kiev sunt la egalitate după 17 etape, cu câte 44 de puncte acumulate.

ADVERTISEMENT
Tags: