Sport

Mircea Lucescu, discurs emoționant la antrenamentul lui Dinamo Kiev

Dinamo Kiev se pregătește în România, la baza din Berceni, iar Mircea Lucescu le-a cerut jucătorilor săi determinare, amintindu-le că au o obligație morală față de poporul ucrainean.
06.04.2022 | 08:38
Mircea Lucescu discurs emotionant la antrenamentul lui Dinamo Kiev
ADVERTISEMENT

Din pricina războiului, retrurul campionatului Ucrainei nu se joacă. Dinamo Kiev se pregătește însă în România și va juca mai multe meciuri amicale în următoarea perioadă.

”Dacă soldații ucraineni luptă eroic pe câmpul de luptă, atunci voi trebuie să o faceți pe terenul de fotbal!”, le-a spus Mircea Lucescu elevilor săi

Potrivit sport.ua, Mircea Lucescu, le-a cerut jucătorilor săi să se pregătească la cel mai înalt nivel. Și, în discursul emoționant pe care l-a ținut în fața acestora, le-a precizat că au obligații față de poporul ucrainean.

ADVERTISEMENT

”Dacă soldații ucraineni luptă eroic pe câmpul de luptă, atunci voi trebuie să o faceți pe terenul de fotbal! De dragul Ucrainei și al poporului ei!

În plus, adversarii noștri din meciurile amicale nu ne vor face concesii pe teren. Vor juca pe viață și pe moarte, de parcă ar fi un meci oficial în Liga Campionilor! “, a spus Lucescu.

ADVERTISEMENT

Amicale cu scop umanitar

Dinamo Kiev va susține în perioada următoare mai multe jocuri amicale. Prima dintre acestea, pe 12 aprilie, la Varșovia, cu Legia. Inițial trebuia să se dispute și o partidă contra FCSB, însă aceasta a fost, pentru moment, amânată.

”Trebuia să fie meciul cu FCSB, dar pentru că nu au avut unde să se antreneze, doar pe terenuri mici, pe mochete, sau artificiale, am constatat că nu au pregătire necesară. Și am decis cu Meme Stoica și Gigi Becali să nu jucăm acum meciul ăsta.

ADVERTISEMENT

Îl vom face, dar mai târziu, să aibă măcar zece zile de pregătire. Primul meci va fi la Varșovia, pe 12”, a precizat Mircea Lucescu.

Intenția celor de la Dinamo Kiev este de a juca amicale cu echipe tari, precum Barcelona, PSG, Sporting sau Benfica. Iar încasările să fie donate în scop umanitar.

ADVERTISEMENT

”Jocurile acestea sunt și cu scop umanitar, vedeți că sunt aproape 4 milioane de ucraineni ieșiți din țară. Și noi îi ajutăm foarte mult. La meciurile pe care le vom face, vom ajuta cu încasări și în același timp.

E o chestiune de prestigiu, de imagine, și trebuie să fie bine pregătiți”, a concluzionat Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT