Sport

Mircea Lucescu, discurs fabulos pentru echipa și fanii României după calificarea în optimi la EURO 2024! Face un apel important la FRF și Burleanu: „Iordănescu să rămână”

Mircea Lucescu a avut un discurs fabulos la EURO FANATIK după calificarea României în optimile de finală de la Euro 2024. "Il Luce" crede că Iordănescu trebuie să rămână.
27.06.2024 | 13:09
Mircea Lucescu discurs fabulos pentru echipa si fanii Romaniei dupa calificarea in optimi la EURO 2024 Face un apel important la FRF si Burleanu Iordanescu sa ramana
Mircea Lucescu, discurs fabulos pentru echipa și fanii României după calificarea în optimi la EURO 2024! Face un apel important la FRF și Burleanu: „Iordănescu să rămână”. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România s-a calificat în optimile de finală de la Euro 2024 după ce a remizat, scor 1-1 cu Slovacia. “Tricolorii” vor întâlni Olanda marţi, de la ora 19:00, la Munchen, oraş în care a început campania de la Euro, cu acel 3-0 electrizant în faţa Ucrainei.

Mircea Lucescu, discurs fabulos pentru echipa și fanii României după calificarea în optimi la EURO 2024!

Mircea Lucescu a avut un discurs fabulos pentru pentru echipa şi fanii României după calificare, fâcând apel şi la FRF şi la Răzvan Burleanu, spunând că Edi Iordănescu trebuie să rămână şi după această campanie:

ADVERTISEMENT

Portarul a fost senzaţional în toate cele trei meciuri. Trebuia să ajungă la 37 de ani ca să dea măsura valorii lui. Dintr-o echipă criticată de foarte multă lume, s-a transformat într-o echipă care face performanţă.

Jucătorii care evoluează în străinătate ar putea să revină la echipele româneşti, acolo unde ar juca meci de meci. Cu toate că, după aceste performanţe, vor fi altfel consideraţi la echipele lor de club. 

ADVERTISEMENT

“Fotbalul a făcut un lucru extraordinar. A readus România în Europa”

Este o performanţă, indiferent de ceea ce se va întâmpla mai departe. Iar această performanţă va aduce, după sine, o creştere a nivelului fotbalului românesc. Jucătorii încep să îşi dea seama că valoarea lor este superioară modului în care sunt acceptaţi, analizaţi.

Fotbalul a făcut un lucru extraordinar. A readus România în Europa. Toate ziarele vorbesc de potenţialul suporterilor români, prezenţa lor în număr foarte mare. Diaspora noastră este foarte puternică, foarte ataşată ţării.

ADVERTISEMENT

Au venit din toate colţurile globului. Am întâlnit oameni veniţi din Canada. Este foarte important. Începem prin sport să fim altfel priviţi, altfel analizaţi. Jucătorii, antrenorii, staff-ul, merită toate aprecierile noastre.

“Această echipă s-a detaşat faţă de ce a fost echipa României în ultimii ani”

Jumătate din potenţialul echipei a fost dat de prezenţa suporterilor şi de încurajările în momentele dificile. Atunci au ieşit în faţă, când am fost în dificultate, când a trebuit să recuperăm un rezultat.

ADVERTISEMENT

La 2-0 cu Belgia s-a cântat imnul României, să îi ajute pe băieţi, să le dea încredere. Această echipă s-a detaşat faţă de ce a fost echipa României în ultimii ani. A fost o dăruire extraordinară. 

Un lucru deosebit ceea ce au făcut. A fost o organizare a jocului, iar fiecare a dat mai mult decât putea să dea. A fost impresionant. Dincolo de calitatea jucătorilor, a apărut dorinţa de a reuşi. 

Face parte din istoria noastră. Performanţă istorică a fost şi cea din 70, cea din 90… Trebuie să ne gândim şi în perspectivă. Ce se va întâmpla cu această echipă după acest Campionat European. Cum o ţinem într-un ciclu de 5-6 ani? 

“Este munca lui Edi Iordănescu. A început cu dificultate, a fost ajutat de cei care au fost înainte la echipa de tineret”

Aşa ar fi normal, să rămână Iordănescu. Echipa în sine a crescut formidabil. Făcând o comparaţie cu fazele preliminare este o diferenţă netă. Această echipă luptă pentru fiecare metru pătrat de pământ.

Se ajută, se suplinesc în joc. Fiecare încearcă să dea mult mai mult. Este munca lui Edi Iordănescu. A început cu dificultate, a fost ajutat de cei care au fost înainte la echipa de tineret, care au creat un grup compact.

I-a făcut să aibă încredere în potenţialul lor. Şi cu puţină şansă pentru că şansa îi ajută pe cei curajoşi. Aşa se întrevăd lucrurile, să continuăm cu Edi Iordănescu”, a spus Mircea Lucescu la FANATIK EURO.

Mircea Lucescu, discurs fabulos pentru echipa și fanii României după calificarea în optimi la EURO 2024! Face un apel important la FRF și Burleanu: „Iordănescu să rămână”

ADVERTISEMENT
24 de lovituri de bici într-un minut » Tripla medaliată cu aur la...
24 de lovituri de bici într-un minut » Tripla medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, suspendată după apariția unor imagini scandaloase
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați...
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
VIDEO | Doliu pentru moartea anunțată de Dumitru Dragomir. Fostul șef al Ligii...
VIDEO | Doliu pentru moartea anunțată de Dumitru Dragomir. Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal a declarat decesul
Tragedie în fotbal. Sorin Florin Nazîru, fostul portar al juniorilor de la Dinamo,...
Tragedie în fotbal. Sorin Florin Nazîru, fostul portar al juniorilor de la Dinamo, a murit la doar 16 ani
Dorian Popa a primit decizia devastatoare a instanţei, după ce a fost prins...
Dorian Popa a primit decizia devastatoare a instanţei, după ce a fost prins drogat şi în chiloţi la volan!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de JOE BIDEN AZI-NOAPTE! Este OFICIAL
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de JOE BIDEN AZI-NOAPTE! Este OFICIAL
Tragedie fără margini la Dinamo! S-a stins o tânără speranță a fotbalului românesc...
Tragedie fără margini la Dinamo! S-a stins o tânără speranță a fotbalului românesc . Dumnezeu să-l odihnească
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza...
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza copiilor ei și a Marei Bănică. ''Mara era hotărâtă să ne distrugă fericirea''
Slovacia amenință Ucraina cu măsuri de represalii. „Vom fi obligați să reacționăm”
Slovacia amenință Ucraina cu măsuri de represalii. „Vom fi obligați să reacționăm”
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un...
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un viitor luminos pentru acești nativi