News

Mircea Lucescu, dorit de Fluminense! Celebrul club brazilian a trimis o solicitare scrisă! „Il Luce” și-a făcut testul de COVID-19! Exclusiv

27.05.2020 | 17:51
Mircea Lucescu dorit de Fluminense Celebrul club brazilian a trimis o solicitare scrisa Il Luce sia facut testul de COVID19 Exclusiv
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu, cel mai „galonat” tehnician român, a impresionat nu numai pe conaționali, dar și lumea fotbalului din întreaga lume. Atât ca antrenor, cât și ca jucător. Interesul celebrului club brazilian este doar o dovadă.

Mircea Lucescu, dorit de Fluminense! Celebrul club brazilian a trimis o solicitare scrisă! „Il Luce” și-a făcut testul de COVID-19!

Mircea Lucescu a fost cu echipa națională a României la un turneu final de Campionat Mondial, în Mexic 1970. Înainte de marea competiție, desfășurată în iunie, reprezentativa noastră, antrenată atunci de regretatul Angelo Niculescu, a făcut, în ianuarie-februarie, un turneu de pregătire în Brazilia.

ADVERTISEMENT

„Tricolorii” au testat la fața locului forța celei mai tari adversare pe care urmau să o întâlnească în „grupa morții” de la Guadalajara, celelalte două componente fiind Anglia, campioana mondială en-titré la momentul respectiv și Cehoslovacia, fostă vicecampioană mondială în 1962, în Chile, învinsă în finală chiar de Brazilia.

România a jucat cu Cruzeiro (1-2), Atletico Belo Horizonte (1-1), Porto Alegre (1-1) , Flamengo (1-4) şi Vasco da Gama (2-0). După care „tricolorii” au trecut în Argentina, unde au învins pe Independente Buenos Aires (3-0), campioanaă mondială a cluburilor în acel moment. Mircea Lucescu a marcat în acel meci, ca și în ultima partidă al turneului sud-american, egal la Lima, cu Peru (1-1).

ADVERTISEMENT

„Tricolorii” au fost cazați atunci, în Brazilia, la hotelul „Plaza” din Rio de Janeiro. „Din întâmplare, am fost cazaţi în acelaşi loc cu brazilienii. Cum jucătorii sud-americani erau foarte amabili şi deschişi, ne întâlneam des în salonul hotelului şi discutam. Aşa am vorbit şi cu Pele, şi cu Jairzinho, care, la plecare, mi-au dat autografe pe o carte poştală”, își amintea Angelo Niculescu într-un interviu pentru libertatea.ro. 

Evoluția fotbaliștilor români a fost apreciată de sud-americani și a stârnit interesul pentru cei mai buni jucători din lotul nostru. Mircea Lucescu a fost considerat jucătorul turneului, fiind premiat cu un radio „Vox”, la mare preț pe vremea aceea. Și o altă dovadă a valorii sale a fost și solicitarea conducerii celebrului club Fluminense de a negocia transferul „votre fameus avant”.

ADVERTISEMENT
oferta Mircea Lucescu
Mircea Lucescu a fost dorit de clubul brazilian Fluminense, care a făcut o ofertă scrisă autirităților române. Sursa foto: facebook „Peluza Cătălin Hâldan”

Fluminense era campioana Braziliei, iar cererea scrisă, semnată de președintele Francisco Laport, este datată cu 27 mai, înainte de debutul CM din Mexic, pe 31 mai, așa că interesul brazilienilor pentru Mircea Lucescu exista anterior evoluției foarte bune a acestuia, și a echipei României, în grupa „de groază” amintită mai sus.

Mircea Lucescu, reticent: „Nu mai dau nicio declarație ca să zică unii că mă laud, așa invidioși sunt aici, la noi, îi omoară succesul altora”

FANATIK l-a „prins” pe Mircea Lucescu chiar după și-a făcut un test pentru COVID-19, nu pentru că s-ar simți rău sau ar fi venit în contact cu vreo persoană suspectă de infectare, ci pentru că vrea să se interneze în vederea unei intervenții minore la o hernie mai veche.

ADVERTISEMENT

Prima reacție a reputatului tehnician de 74 de ani (împlinește 75 pe 29 iulie) a fost una de respingere totală: „Nu vreau să mai amintesc de nimic, nu mai dau nicio declarație ca să zică unii că mă laud, că așa invidioși sunt aici, la noi, n-am văzut așa ceva, îi omoară succesul altora și spun tot felul de minciuni după aia”.

S-a relaxat, însă, la o repriză de amintiri și a intrat „în joc”: „N-am fost eu atât de bun, dar uite că a apărut oferta aia, au trimis-o pentru șeful delegației noastre la Mondialul din Mexic, Mircea Anghelescu, președintele FRF, dar și Ministerul Afacerilor Externe din România a primit o scrisoare oficială din Brazilia, de la Fluminense”.

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu a fost căpitanul echipei naționale la Mondialul din Mexic, în 1970. Aici, înaintea meciului cu Brazilia, pierdut cu 2-3, după o partidă spectaculoasă, România fiind singura țară de la turneul final care a reușit să înscrie două goluri viitorilor campioni mondial. Sursa foto: evz.ro

Ceaușescu nu l-a lăsat nici măcar 3 luni să joace în Brazilia

Mircea Lucescu a trimis acordul său, redactat în limba portugheză, atașatul cultural de la ambasada noastră din Rio de Janeiro s-a întîlnit cu președintele lui Fluminense, Francisco Laport, dar regimul comunist condus de Nicolae Ceaușescu nu l-a lăsat să plece din țară nici măcar pentru 3 luni, cât era oferta brazilienilor…

  • „Președintele de acolo m-a vrut la echipă timp de trei luni, pentru perioada de pauză din iarnă, după modelul jucătorului maghiar Albert, care a primit permisiunea guvernului din Ungaria pentru a juca în Brazilia. Au fost lucruri similare” – Mircea Lucescu
  • „Eu am vrut să merg acolo, dar guvernul de la București nu m-a lăsat. Era imposibil să fac asta în timpul regimului comunist” – Mircea Lucescu
  • 194.603 de spectatori este recordul de audiență pe faimosul stadion „Maracana” din Rio de Janeiro, la un meci Fluminense – Flamengo
  • 70 de meciuri, în care a marcat 9 goluri, a jucat Mircea Lucescu pentru echipa națională a României
ADVERTISEMENT