Mircea Lucescu, colecţionarul de trofee! E al doilea în lume după Sir Alex Ferguson

Silviu Ghering    Sorin Dumitrescu   
in Stiri sportive
16/04/2018, 16:26
Mircea Lucescu, colecţionarul de trofee! E al doilea în lume după Sir Alex Ferguson GALERIE FOTO
Mircea Lucescu este la această oră cel mai titrat antrenor din lume în activitate. Colecţionarul de trofee Mircea Lucescu a adunat în cariera sa nu mai puţin de 32 de trofee. Şi este întrecut doar de o legendă a băncii tehnice, Sir Alex Ferguson, care s-a oprit exact cu unul înainte de borna 50!
Lucescu nu a antrenat la Manchester United, Barcelona, Bayern sau Real Madrid. Însă profesionalismul său incontestabil a făcut ca în foarte multe din locurile unde a ajuns să transforme totul în aur. Evident, cele mai multe trofee le-a obţinut în Ucraina, cu Şahtior Doneţk. 8 titluri, 6 Cupe, 7 Supercupe şi momentul maxim, Cupa UEFA, în 2009. Atunci Il Luce a învins cu Şahtior pe Werder Bremen cu 2-1 după prelungiri pe stadionul lui Fenerbahce, în Istanbul.

Mircea Lucescu, colecţionarul de trofee, e primul dintre tehnicienii activi

Dintre tehnicienii aflaţi în activitate singurii care au şanse ca în anii următori să îl depăşească pe Lucescu sunt antrenorii primelor două clasate din Premier League. Jose Mourinho are 25 de trofee, Pep Guardiola, care tocmai s-a încoronat campion Premier League, are 23. Şi cum sunt mult mai tineri decât Lucescu, acesta sărind de 70 de ani, deşi distanţa e acum mare, posibilitatea există.
Poate că Lucescu ar fi putut ajunge şi mai aproape de Sir Alex Ferguson, care din 49 de succese 38 le-a reuşit la Manchester United, dacă nu ar fi fost acea perioadă italiană, unde la colecţie i s-a trecut un loc 1 în Serie B, cu Hagi şi Sabău pe teren şi o Cupă Anglo-Italiană, ambele cu Brescia. În rest Pisa şi Reggiana erau echipe la fel de modeste ca şi Bresia, iar la Inter a stat doar câteva luni.
Închide ×