Sport

Mircea Lucescu e convins că nu se va mai relua campionatul în Ucraina. Ce spune de meciul FCSB – Dinamo Kiev: „Trebuie să fie foarte bine pregătiți”

Mircea Lucescu anunță că ultima parte din campionatul Ucrainiei nu se va mai disputa, însă meciul caritabil cu FCSB pentru ajutorarea refugiaților rămâne în picioare.
05.04.2022 | 12:54
Mircea Lucescu e convins ca nu se va mai relua campionatul in Ucraina Ce spune de meciul FCSB  Dinamo Kiev Trebuie sa fie foarte bine pregatiti
ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Dinamo Kiev a dezvăluit noi detalii despre meciul caritabil cu FCSB și a vorbit de situația dificilă în care se află jucătorii ucraineni, care nu au putut să se mai gândească la fotbal de aproape două luni de zile.

Mircea Lucescu a reluat pregătirea cu Dinamo Kiev în România: „Să aibă măcar zece zile de antrenamente și vom vedea”

„Il Luce” a explicat motivele pentru care meciul amical cu FCSB a fost amânat, iar ucrainenii se antrenează la baza de pregătire de la Snagov.

ADVERTISEMENT

„Aș fi preferat ca ei să fie pe teren să joace în campionat. Nu se poate, dar e un lucru extrem de pozitiv și pot pregăti meciurile viitoare. Au responsabilități cu echipa națională, dar nu se știe când vom juca”.

Mircea Lucescu a fost întrebat despre condițiile de la fosta bază de pregătire ai echipei naționale a României:„Terenul îl punem la punct, eu nu mai recunosc nimic. Arată foarte bine. Eu vorbesc de perioada în care echipa națională făcea cantonamente aici. S-au schimbat multe și arată excelent. Important e că au reușit să vină și pot să își desfășoare activitatea”.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu e sincer: „Pentru că nu au avut unde să se antreneze nu am mai jucat cu Steaua. S-au antrenat pe mochete”

Dinamo Kiev va juca primul meci după izbucnirea războiului din Ucraina în Polonia, cu Legia Varșovia, iar apoi ucrainenii vor juca și cu FCSB: „Pentru că nu au avut unde să se antreneze nu am mai jucat cu Steaua (n.r. FCSB). S-au antrenat pe mochete artificiale și am decis împreună cu Meme Stoica și Gigi Becali să nu jucăm acum.

Să aibă măcar 10 zile de pregătire și vom vedea. Primul meci va fi la Varșovia pe data de 12 aprilie. E foarte greu să găsești date libere, dar vom vedea ce se va întâmpla și în cupele europene. Se lucrează la un program pentru a ajuta patru milioane de ucrainieni ieșiți din țară”.

ADVERTISEMENT

Lucescu tratează aceste meciuri extrem de profesionist, ca pe niște partide oficiale: „Este și o chestiune de prestigiu și imagine și trebuie să fie foarte bine pregătiți. Acest retur de campionat nu se va mai juca”. 

Mihai Stoica, despre meciul caritabil cu Dinamo Kiev: „Nu prea erau pregătiți venind cu autocarul și cu problemele”

Managerul general al FCSB, Mihai Stoica, speră ca meciul cu Dinamo Kiev să se joace pe Arena Națională pentru a putea fi cât mai mulți spectatori prezenți: „Vom juca la o dată pe care o stabilim ulterior cu Mircea Lucescu. Nu prea erau pregătiţi venind cu autocarul şi cu problemele. Probabil că vom juca la finalul acestei luni. Cu CFR Cluj jucăm pe 17-18 aprilie. E un meci amical şi e o datorie să ne ajutăm fraţii, pentru că suferă. 

ADVERTISEMENT

Poate pe Arena Naţională, vom vedea. A mai venit şi Gigi cu glumele alea ale lui, iar când aceste glume sunt transcrise se pierd, râsetele se pierd. Oamenii s-au gândit că după jucăm doar acolo (n.r. – la Arcul de Triumf). Data au propus-o ei. Acum o oră şi ceva am vorbit cu nea Mircea şi am convenit să jucăm la o altă dată”.

Patronul campioanei Ucrainei, Dinamo Kiev, Igor Surkis a vorbit și el despre meciul cu FCSB: „Vom juca și împotriva acestei echipe, însă nu pe 6 aprilie. Pentru noi, fiecare partidă e un lanț de eforturi organizatorice serioase, pentru a da respect duelului”.

ADVERTISEMENT