Authors

Mircea Lucescu e resemnat: “Nici măcar eu nu-l puteam bate pe Burleanu”

20.04.2018 | 19:13
Mircea Lucescu e resemnat Nici macar eu nul puteam bate pe Burleanu
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a fost unul dintre cei mai aprigi susţinători ai lui Ionuţ Lupescu în alegerile FRF, câştigate în cele din urmă în mod autoritar de către Răzvan Burleanu. “Il Luce” se arată însă resemnat de decizia oamenilor din fotbal de a vota preşedintele în funcţie:

“Am spus deja că alegerile au fost influențate decisiv de reprezentanții fotbalului în sală și ai fotbalului feminin. Federația Română de Fotbal a devenit federația de futsal și de fotbal feminin. E păcat, pentru că în orice țară “vitrina” acestui sport o reprezintă echipa națională și echipele de club din prima ligă. Ele, în primul rând, aduc imagine și bani. E foarte bine că se dezvoltă și sportul de masă, dar prioritățile trebuie să fie altele. Actualul președinte a avut patru ani la dispoziție, ca să-și pună la punct campania electorală. Ionuț (n.r. – Lupescu), doar două luni. În primul mandat al lui Burleanu au fost înființate o mulțime de echipe de fotbal feminin și de futsal și tot atâtea competiții. El a avut grijă de ele, cum să nu-l voteze? Reprezentanții lor s-or fi speriat, că aoleu, dacă vine Lupescu, ne desființăm! Acum rămâne de văzut câte din aceste echipe și competiții vor rezista și pentru cât timp. Asta ca să ne dăm seama câte au fost înființate doar în scop electoral și câte, din pasiune adevărată pentru respectivele discipline”, a susţinut Lucescu, într-un interviu acordat pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu: “M-au deranjat urletele dintr-o parte a sălii”

Fostul antrenor al naţionalei este de părere că preşedintele FRF era invincibil în aceste alegeri: “Nimeni nu-l putea bate pe Burleanu! Nici Hagi, nici eu. Și povestea se va repeta peste patru ani, pentru că actuala conducere are la dispoziție încă patru ani în care își poate fideliza votanții, adică în principal pe cei de la futsal și pe cei de la fotbalul feminin.”

“A câștigat tabăra administrației, dar acum e timpul să renunțe la campania electorală, să se pună pe treabă și să obțină și performanțe. Încă nu pot să cred că oamenii, având de ales între o tabără din care făceau parte Lupescu și Chivu, cu experiență uriașă în ceea ce înseamnă fotbal, și tabăra lui Burleanu – căruia îi apreciez sincer calitățile de administrator; am și spus că ar fi un bun ministru, de exemplu – au ales să meargă pe mâna necunoscuților în detrimentul vedetelor acestui sport. La cum stau lucrurile acum, mă aștept să obținem performanțe mari la futsal și la fotbal feminin, mai puțin la fotbalul clasic”, a concluzionat Lucescu.

ADVERTISEMENT