Sport

Mircea Lucescu i-a înfuriat pe fanii lui Dinamo Kiev cu afirmațiile despre război. Președintele Igor Surkis le-a răspuns ultrașilor

Mircea Lucescu a avut o relație rece cu fanii lui Dinamo Kiev încă din prima zi în care a semnat cu formația ucraineană, iar aceștia îi cer să plece de la echipă chiar și în timpul războiului.
15.03.2022 | 13:57
Mircea Lucescu ia infuriat pe fanii lui Dinamo Kiev cu afirmatiile despre razboi Presedintele Igor Surkis lea raspuns ultrasilor
Mircea Lucescu a avut o relație rece cu fanii lui Dinamo Kiev încă din prima zi în care a semnat cu formația ucraineană, iar aceștia îi cer să plece de la echipă chiar și în timpul războiului. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
15-03-2022
11:57

Igor Surkis, răspuns pentru suporterii care îl acuzau de tăcere

Președintele clubului Dinamo Kiev, Igor Surkis, le-a răspuns fanilor care îl acuzau că a dispărut din viața publică după începerea războiului din Ucraina și le-a transmis că în astfel de momente e mai important ce faci, decât ce spui.

”Încă din primele zile de război, clubul nostru s-a ocupat de rezolvarea problemelor umanitare – evacuarea femeilor şi copiilor, trimiterea juniorilor de la academie în străinătate, finanţarea spitalelor din Kiev care ajută răniţii şi orfelinatele din vestul Ucrainei, care au nevoie disperată ajutor.

Clubul nostru oferă asistenţă financiară continuă pentru achiziţionarea de medicamente, desfăşurarea operaţiunilor atât în cazul civililor afectaţi, cât şi al personalului militar. Vom continua să o facem şi vom finanţa programe umanitare de sprijin pentru ucraineni. În acest caz, nu ma interesează deloc finantele, ci doar victoria Ucrainei si salvarea vieţilor compatrioţilor noştri.

În ceea ce priveşte poziţia publică a clubului, FC Dinamo, pe paginile din reţelele sociale, evidenţiază periodic ce se întamplă în Ucraina. Arătăm numeroşilor vizitatori străini pe reţelele noastre sociale amploarea distrugerilor cauzate de agresiunea armată a Rusiei.

Serviciile noastre media nu tac, Dinamo TV postează clipuri video, site-ul oficial relatează informaţii de la autorităţi, iar pe reţelele de socializare în engleză informăm despre toate ororile şi crimele armatei ruse.

În ceea ce priveşte poziţia mea personală, sunt dispus să vorbesc mai puţin şi să fac mai mult. Dar dacă e nevoie să vorbim despre asta, atunci nu e nicio problemă: vecinul nostru, Federaţia Rusă, a efectuat o agresiune militară nerezonabilă, cruntă şi cinică împotriva Ucrainei. Cea mai brutală distrugere a civililor, infrastructurii şi militarilor noştri continuă.

Acum toată ţara noastră este formată din eroi! Cei din frunte dau dovadă de un exemplu de vitejie şi rezistenţă, mii de voluntari salvează copii şi oferă sprijin, afacerile ajută la finanţarea armatei şi asigură refugiaţii. Curajul militarilor noştri a intrat deja în istoria lumii, conducerea Ucrainei se compară acum cu conducătorii ţărilor civilizate.

Cred în victoria Ucrainei, cred că totul se va termina în curând în folosul ţării noastre, va veni pacea şi liniştea. Infrastructura poate fi reconstruită, dar vieţile omeneşti nu pot fi returnate. Aşa că am ajutat şi îi vom ajuta pe toţi cei care putem pentru a ne asigura că răniţii şi copiii primesc tot ajutorul necesar.

Pentru mine personal şi pentru clubul nostru, fotbalul este acum să punem siguranţa jucătorilor noştri pe primul loc. Băieţii de la academie au fost trimişi în străinătate, unde se recuperează psihologic.

Dacă priveşti în viitor, sunt sigur că Ucraina va învinge şi că vom reveni la ce am făcut înainte de război. Clubul nostru va lua parte puternic la refacerea Ucrainei. E clar că şi noi, ca şi până acum, ne vom implica în dezvoltarea fotbalului. Acum prioritatea tuturor este viaţa oamenilor, iar restul după război.

Important este că familiile jucătorilor sunt în siguranţă. Am făcut tot posibilul ca familiile şi cei dragi fotbaliştilor dinamovişti să primească ajutor şi siguranţă. Şi jucătorii echipei sunt în siguranţă, dar una relativă. Din păcate, din cauza acţiunilor militarilor ruşi, nu există loc sigur în ţara noastră sută la sută.

Din câte ştiu, fotbaliştii noştri ajută activ şi pe frontul umanitar. Doar nu ţipă la fiecare pas. Acum există o astfel de situaţie încât faptele sunt mai importante decât cuvintele. Ţara noastră are comunicatori profesionişti care informează oamenii despre ce se întâmplă, iar noi toţi ar fi bine să vorbim mai puţin şi să facem mai mult.

Dinamo va continua să ajute ţara. Credem în victoria Ucrainei, credem că lumea se va întoarce, că Ucraina independentă şi liberă aşteaptă prosperitate şi pace. Slavă Ucrainei!”, a scris Surkis într-un mesaj postat pe site-ul oficial al clubului.

Tehnicianul român poate activa la un alt club până în vară, după ce FIFA, UEFA și FIFPro au luat decizia de a permite jucătorilor și antrenorilor străini din Ucraina să semneze cu alte formații, sub formă de împrumut până la finalul sezonului.

În plin război, fanii lui Dinamo Kiev îl vor plecat pe Mircea Lucescu

Facțiunea dură a suporterilor lui Dinamo Kiev nu l-a avut niciodată la inimă pe Mircea Lucescu, care a activat timp de 12 ani la marea rivală Shakhtar Donetsk, au creat o stare de tensiune permanentă și i-au cerut demisia în ciuda performanțelor reușite de acesta.

ADVERTISEMENT

În plin război pentru apărarea Ucrainei, fanii lui Dinamo Kiev nu au putut trece cu vederea declarația lui Mircea Lucescu despre faptul că sportivii ruși nu ar trebui sancționați și i-au cerut românului încă o dată de plece de la echipă.

”Mircea Lucescu a acordat un interviu presei italiene unde a zis că ucrainenii și rușii trăiau ca frații și că războiul din Ucraina este doar o problemă politică, nu o problemă între popoare. Lucescu este împotriva sancțiunilor primite de sportivii și cluburile din Rusia.

ADVERTISEMENT

Pentru noi, fanii lui Dinamo Kiev, toate faptele exprimate nu au fost o surpriză. De câțiva ani ne străduim să transmitem lumii că Surkis (n.r. – patronul clubului) e o rușine pentru Dinamo, iar Lucescu trebuie să plece. Sperăm ca măcar astăzi să se deschidă ochii celor care nu ne-au susținut poziția în tot acest timp”, au anunțat ultrașii lui Dinamo Kiev, conform sport.ua.

Frații Surkis, acuzați că au fugit din Ucraina

”Frații Surkis au părăsit Ucraina în primele zile ale războiului. Timp de 19 zile nu au fost declarații de la ei, nici un apel la suporteri, la Kiev, la ucraineni. Pe 23 februarie, pe site-ul oficial al clubului, Grigory Surkis l-a felicitat pe Valery Pustovoitenko pentru aniversarea sa și după aceea tăcere. Tăcere totală.

ADVERTISEMENT

Canalele de informare ale clubului publică știri conform cărora au fost ajutate financiar spitalele și internatele din regiunea Lviv. Lista instituțiilor care primesc asistență pare cel puțin ciudată. Fără fotografii sau alte informații, clubul pur și simplu s-a îndepărtat de sfera publică.

Pe rețelele de socializare au fost publicate fotografii în care unul dintre vicepreședinții clubului apare lângă Ramzan Kadyrov. Și din nou, nicio reacție din partea clubului”, se mai spune în mesajul fanilor.

ADVERTISEMENT

Presa ucraineană a scris că apropiații lui Igor Surkis, președintele lui Dinamo Kiev, au ajuns în România în 3 februarie s-au cazat la un motel de trei stele din Iași unde au stat o perioadă foarte scurtă de timp. Membrii familiei acestuia au părăsit teritoriul României după doar câteva ore, fără însă a se ști care le este destinația finală.

ADVERTISEMENT