Fotbal international

Mircea Lucescu i-a decis viitorul lui Tudor Băluță: ”Să fie sănătos”

18.04.2021 | 15:42
Mircea Lucescu ia decis viitorul lui Tudor Baluta Sa fie sanatos
ADVERTISEMENT

Antrenorul echipei Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, i-a decis viitorul mijlocașului Tudor Băluță, acesta urmând să plece de la formația ucraineană la finalul acestui sezon.

Jucătorul în vârstă de 22 de ani a ajuns sub comanda lui Il Luce la începutul lunii octombrie, sub formă de împrumut de la Brighton.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, internaționalul român s-a accidentat destul de grav și abia de câteva zile a început o pregătire ușoară în speranța că va fi apt la începutul sezonului viitor.

Tudor Băluță nu mai are viitor alături de Mircea Lucescu

Crescut la FC Viitorul de Gică Hagi, Tudor Băluță nu a apucat să joace foarte mult sub comanda lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, iar tehnicianul român a precizat că nu s epune problema ca acesta să mai rămână la formația ucraineană.

ADVERTISEMENT

”Băluță a fost accidentat, a făcut operație, a avut o fractură, de-abia de foarte puțin timp, de vreo 2-3 zile, și-a scos aparatul ăla. Avut ghinion, mare ghinion. Bineînțeles că nu va mai juca până la sfârșit și bineînțeles că și-a încheiat anul aici”, a declarat Lucescu la Telekom Sport.

”Nu pot decât să-i doresc să aibă parte de un club care să-l înțeleagă și el să înțeleagă clubul. Şi mai rămâne să fie sănătos. Nu, nu, nu. În niciun caz nu se pune problema să mai continue”, a mai spus tehnicianul român.

ADVERTISEMENT

Băluță ar putea prinde lotul pentru Jocurile Olimpice

Tudor Băluță nu a avut cel mai strălucit debut în tricoul lui Dinamo Kiev. Aruncat în luptă de Mircea Lucescu în minutul 89 al meciului cu Ferencvaros din Champions League, încheiat la egalitate, scor 2-2, internaționalul român a greșit la ultimul gol al maghiarilor.

În condițiile în care va pleca în vară de la Dinamo Kiev, Tudor Băluță se va întoarce la Brighton, dar are șanse minime să rămână în lotul formației din Premier League. Cel mai probabil, el va fi din nou împrumutat.

ADVERTISEMENT

Singura veste bună primit de jucătorul român în această perioadă este faptul că se află în lotul lărgit anunțat de selecționerul Mirel Rădoi pentru turneul final al Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

ADVERTISEMENT
Tags: