Sport

Mircea Lucescu i-a pus gând rău Barcelonei: ”Plecarea lui Messi a lăsat urme în plan psihologic”. Video

Pe Mircea Lucescu îl așteaptă un nou meci de foc în Champions League, Dinamo Kiev primind vizita Barcelonei.
01.11.2021 | 18:53
Mircea Lucescu ia pus gand rau Barcelonei Plecarea lui Messi a lasat urme in plan psihologic Video
ADVERTISEMENT

Tehnicianul român a vorbit despre situația grea prin care trec catalanii și este de părere că plecarea lui Leo Messi a fost o lovitură în plan psihologic pentru ceilalți jucători.

”Il Luce” este de părere că Sergi Barjuan, cel care asigură interimatul după demiterea lui Ronald Koeman, nu poate schimba prea multe lucruri în jocul Barcei.

ADVERTISEMENT

Analiza lui Mircea Lucescu înainte de Dinamo Kiev – Barcelona

Dinamo Kiev este ultima după disputarea a trei etape din Grupa E din Champions League, dar Mircea Lucescu este de părere că formația sa poate să facă un rezultat mare în duelul cu Barcelona, care este programat marți, 2 noiembrie, de la ora 22:00.

”Chiar trebuie să motivezi pe cineva să joace cu Barcelona? Am auzit întrebări că ei nu au un jucător sau altul, dar Barcelona este Barcelona. Orice jucător care vine la ei este de calitate. Noi nu avem jucători care să aibă clauze de reziliere de un miliard, dar avem jucători foarte buni.

ADVERTISEMENT

Nu există nicio diferență între Eric Garcia și Pique, chiar cred că are un viitor strălucitor la Barcelona, iar Aguero nu a jucat foarte mult până acum și nu și-a pus amprenta asupra jocului lor. Depay este jucătorul cel mai periculos, cel mai în formă”, a declarat Lucescu la conferința de presă premergătoare întâlnirii.

Ce spune de schimbarea antrenorului la Barca

”Este adevărat că trec printr-un moment mai dificil, nu-i ușor să pierzi un jucător ca Messi, asta a lăsat urme în plan psihologic, dar jucătorii Barcei sunt la fel de buni ca și înainte doar că le lipsesc câteva rezultate.

ADVERTISEMENT

Nici noi nu-i avem pe Popov și Besedin, doi jucători importanți. Lipsa unor jucători nu schimbă nimic în ceea ce privește jocul, Dinamo joacă împotriva Barcelonei. Sunt sigur că vom face un meci bun.

Noul antrenor nu poate schimba nimic în trei zile, nu poate exista o nouă Barcelona. Vor veni cu jucătorii care sunt sănătoși și în formă fizică bună. Sergi Barjuan nu a avut timp să schimbe nimic. Nu s-au văzut schimbări până acum pentru că nu au câștigat cu Alaves”, a mai declarat tehnicianul român.

ADVERTISEMENT

Sergi Barjuan a dezvăluit tactica

Interimarul Barcelonei, Sergi Barjuan, este de părere că formația sa are nevoie de victorii pentru a se descătușa: ”Barcelona ar trebui să câștige întotdeauna. Sunt perioade dificile, ca acum, dar trebuie să continuăm să câștigăm. Singura modalitate de a câștiga respect este să câștigi. Victoria va aduce bucurie și va schimba starea de spirit a jucătorilor într-un val pozitiv.

Pentru mine, ca fost jucător al acestui club, este o onoare să fiu antrenorul Barcelonei în Champions League. Nu am mult timp, dar trebuie să profit la maximum de el. Sunt mândru că sunt aici. Trebuie să fim puternici. Cred sincer că această echipă este capabilă să revină acolo unde îi este locul, în ciuda tuturor pierderilor.

Jucătorii noștri sunt obișnuiți cu presiunea. Acesta este un joc special. Totul este în mâinile noastre. Trebuie să ne jucăm fotbalul. Trebuie să jucăm ca o echipă, să avem posesie, să găsim zone libere”.

Barcelona a recuperat 4 jucători importanți

”Faptul că am recuperat câțiva jucători este important pentru noi. Recuperarea lor este pozitivă pentru grup, trebuie să profităm de asta. Dembele a lipsit multe luni, așa că trebuie să avem grijă cu el, dar vrea să ajute echipa acum”, a mai spus Sergi Barjuan.

Patru piese importante din lotul Barcelonei care nu au evoluat în ultimul timp din cauza unor accidentări, Ousmane Dembele, Ansu Fati, Ronald Araujo şi Frenkie De Jong, sunt apţi pentru partida din Ucraina.

Întâlnirea dintre Dinamo Kiev și FC Barcelona va fi condusă de o brigadă de arbitri români. La centru se va afla Ovidiu Hațegan, ajutat de asistenții Mircea Grigoroiu și Sebastian Gheorghe. Rolul celui de-al patrulea oficial va fi îndeplinit de Radu Petrescu.

ADVERTISEMENT
Tags: